snacks

Deze tips van weddingplanner Lotte maken ook jóuw bruiloft perfect

Deze tips van weddingplanner Lotte maken ook jóuw bruiloft perfect

Vrijdag begon het tweede seizoen van de LINDA.tv-serie ‘Dagboek van een Weddingplanner’. Wij vroegen Lotte van den Hout (27), die de bruiloft van onder anderen Nicolette van Dam plande, om tips.

| Verena Verhoeven

Ook de bruiloft van hockeyster Ellen Hoog is door Lotte (foto) georganiseerd.

Lees ook
Wat een prachtfoto: hockeyster Ellen Hoog getrouwd in Toscane

Tweede seizoen
“De bruiloft in het tweede seizoen, is totaal anders dan de vorige”, vertelt Lotte. We volgen ook een heel ander – voor Lotte heel speciaal – huwelijk; namelijk dat van haarzelf. In december zal zij voor de wet trouwen met Daan en in juni 2019 staat een renewal of the vows gepland, waar het écht goed gevierd zal worden.

Tips
Een bruiloft van een weddingplanner: die móet wel perfect worden. Maar hoe krijgen wij ‘leken’ die perfecte dag nou voor elkaar? Lotte geeft tips.

1. De planning
“Leg de locatie zo snel mogelijk vast. Deze zijn vaak ver van tevoren bezet. Hier kan je zeker één, misschien wel twee jaar van tevoren mee beginnen. Vervolgens foto- en videograaf en entertainment, want ook hun agenda is snel vol. Als deze grote onderdelen vastliggen, kan de ‘leuke’ fase beginnen: invulling geven aan de details, zoals de styling van de dag.”

2. De uitnodiging
“Een save the date stuur ik uit zodra de locatie bevestigd is. Wanneer de officiële uitnodiging wordt verstuurd, verschilt. Als het om een bruiloft in het buitenland gaat, moet je ze zeker drie maanden voor dé dag sturen. Extra tip: maak een website. Daar kan je makkelijk alle informatie opzetten en steeds weer aanvullen.”

weddingplanner

3. De locatie
“Maak een wensenlijst en neem die als uitgangspunt, maar probeer ook flexibel te zijn. Durf wensen bij te stellen. Kies een locatie die zoveel sfeer uitstraalt, dat er bijna niets meer nodig is. Less is more en ik ben van mening dat de mensen de perfecte decoratie zijn.

Een paar belangrijke checkpunten:
– Capaciteit
– Flexibiliteit
– Wat straalt de locatie uit? Is het eventueel al mooi zónder decoratie?
– Eigen catering mogelijk?
– Bereikbaarheid
– En, belangrijk, tot hoe laat mag er worden doorgefeest?”

weddingplanner

4. De indeling
“Ik zou proberen geen onderscheid te maken in dag- en avondgasten. Daarbij geldt: hoe kleiner de groep, hoe intiemer én fijner voor jezelf. Dan heb je namelijk de kans om met iedereen te praten en een dansje te wagen. Ook scheelt het in budget. Hoe meer mensen, hoe hoger de kosten. En: het is jullie dag, dus jullie bepalen wie er op welk moment bij zijn. Er zullen mensen teleurgesteld zijn, maar hopelijk zijn ze volwassen genoeg het uiteindelijk te accepteren.”

5. Het komt goed
“Wees niet bang; zodra de dag aanbreekt valt er altijd een rust over het paar heen. Het zijn juist de onverwachte dingen die zo’n dag mooi maken. Maak je daar dus niet druk over en geniet. Om ervoor te zorgen dat ook familie en vrienden kunnen genieten is het (natuurlijk) mijn tip om een weddingplanner in te schakelen. Het lijkt overbodige luxe, maar dat is het niet. Je wil niet dat je zus iets aan het regelen is, terwijl jij haar bij een speciaal moment wil hebben.”

reddingplanner

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Margot van der Krogt / Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser