Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Deze strandkunstenaar zet zijn talent in voor eenzame ouderen

Tim Hoekstra maakt kunstwerken met zand, óp het strand en dat is prachtig. Aanstaande zaterdag gaat hij aan de slag om aandacht te vragen voor Koffieschenk Buurtprojecten.

| Maaike van de Graaf

Een project waarbij vrijwilligers koffie schenken aan eenzame ouderen.

Lees ook
‘Wil iemand wat met mij gaan doen?’ Eenzame John krijgt honderden reacties

De schenkers
Bedenker van het project Koffieschenken, Edward Molkenboer, begon jaren geleden bij eenzame ouderen. Inmiddels doen andere vrijwilligers twee keer twee uur met hem mee, waarna de volgende hen weer overneemt. “Een soort kettingreactie waarmee steeds meer ouderen worden bereikt”, aldus Edward.

De strandkunstenaar
Een tijd geleden ontmoette Edward strandkunstenaar Tim Hoekstra en samen besloten ze een kunstwerk te creëren op het strand van Bloemendaal, een visualisatie van de kettingreactie. Doel van het zandstrandkunstwerk? Aandacht vragen voor eenzame ouderen.

Waar en wanneer
Aanstaande zaterdag, 23 september vanaf 11.30 uur, gaat Tim aan de slag met het kunstwerk op het strand van Bloemendaal. Rond 14.30 uur zal de zee het kunstwerk weer wegspoelen, dus mocht je het willen zien, dan moet je er op tijd bij zijn.

Hier een paar eerdere werken van de zandkunstenaar:

With the master Edwin Waterman making beach art at the Dutch coast

A post shared by Tim Hoekstra (@timhoekstra) on

VIDEO'S | SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Goed doen voor een ander | Foto: Tim Hoekstra

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser