Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Deze Griekse eilanden trekken nog geen hordes toeristen (maar je moet wél snel zijn)

Deze Griekse eilanden trekken nog geen hordes toeristen (maar je moet wél snel zijn)

Onderstaande Griekse eilanden zijn ongetwijfeld minder populair dan Kreta en Rhodos, maar minstens zo mooi. Én je wordt er niet voor de voeten gelopen door hordes toeristen – zelfs niet in het hoogseizoen.

Maar wacht niet te lang, want voor je het weet ben jij niet meer de enige die deze Griekse parels heeft ontdekt.

Astypalea

De ideale plek als je op zoek bent naar rust, want op de weg rijden maar weinig auto’s en het aanzicht is zo oogverblindend mooi dat het bijna nep lijkt: vanaf de zee zie je de hoofdstad Chora al schitteren met z’n witte huisjes, het fort en het blauw van de zee. Zeker de moeite waard is het kasteel bovenop de heuvel, waar je kunt genieten van geweldige uitzichten. Ook interessant zijn de 365 spierwitte kerken en kappellen die overal op het eiland verspreid staan.

Lipsi

Alleen al voor de fotogenieke witte huisjes tegen de heuvel moet je hier naartoe. En dan krijg je er gratis en voor niets een prachtlandschap én (35 kilometer lange) kustlijn met rustige stranden bij. Het eiland is makkelijk te bewandelen, niet zo groot en droog, waardoor de natuur ’t het hele jaar goed doet.

Thassos

Met de hoge pijnbomen en olijfboomgaarden is dit misschien wel het groenste eiland van Griekenland. Maar je vindt er ook mooie baaien, witte stranden, turquoise water, pittoreske dorpen en de gezellige hoofdstad Thassos Stad. Tel hier de lekkere lokale keuken en een rijke cultuur bij op en je hebt de perfecte vakantie.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: Grieks Verkeersbureau | Foto: Grieks Verkeersbureau

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser