snacks

Tanzania is onveilig voor kinderen met albinisme. Deze fotoserie vraagt er aandacht voor

Tanzania is onveilig voor kinderen met albinisme. Deze fotoserie vraagt er aandacht voor

In Tanzania worden kinderen met albinisme ontvoerd en vermoord. Nederlandse fotograaf Marinka Masséus wil mensen met haar foto’s bewust maken van die gevaarlijke omstandigheden.

| Cheyenne Esajas

In de fotoserie Under the Same Sun zijn zowel kinderen met albinisme als kinderen zonder deze aandoening te zien.

Lees ook
Tweets Obama over Charlottesville meest gelikete ooit

Angst
In Tanzania worden kinderen met albinisme als het ‘kwaad’ gezien; het vermoorden van deze kinderen zou geluk brengen. Veel vrouwen vermoorden hun kind al bij de geboorte, omdat zij bang zijn voor wat er kan gebeuren met henzelf en het kind. De kinderen hebben geen rechten, lopen veel gevaar en leven in constante angst.

Kampen
Veel kinderen worden naar een speciaal kamp gebracht, omdat ze daar veiliger zijn dan thuis. Hier leven de kinderen vaak onder slechte omstandigheden en daarnaast lost het verstoppen van de kinderen geen problemen op. De missie van de Josephat Torner Stichting is dan ook om ervoor te zorgen dat de kinderen geaccepteerd worden in de samenleving.

Zon
Ook moeten de kinderen extra beschermd worden tegen de zon. Door gebrek van pigment in de huid, lopen zij erg heftige brandwonden op. Organisaties zoals Stichting Afrikaanse Albino’s werken hard om zonnebrandcrème bij de kinderen te krijgen.

Under the Same Sun
De fotoserie is gemaakt in samenwerking met Stichting Afrikaanse Albino’s en de Josephat Torner Stichting en heeft wereldwijd al meerdere prijzen gewonnen, zoals de Moscow International Foto Awards.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: Marinka Masséus | Foto: Marinka Masséus

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Oma WillOma Will

Prachtige foto's, maar O, wat erg!!

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser