snacks

Deze datingsite brengt mensen met een psychische aandoening bij elkaar

Deze datingsite brengt mensen met een psychische aandoening bij elkaar

Op een gewone datingsite vertellen dat je een psychische aandoening hebt, is niet makkelijk. Speciaal voor hen is ‘Durf jij met mij’ ontwikkeld.

| Verena Verhoeven

NRC sprak projectleider Peggy van Droogenbroeck en verschillende leden van de datingsite.

Lees ook
Laura (van ‘The Voice Kids’) vertelt open over depressies en oogst daarmee veel lof

Eenzaam
Mensen met een psychische aandoening voelen zich gemiddeld eenzamer dan ‘gezonde’ mensen, blijkt volgens NRC uit meerdere onderzoeken. Op Durf jij met mij kunnen zij romantische en vriendschappelijke contacten leggen met lotgenoten. Alle leden van de site zijn onder behandeling bij een van de 25 zorginstanties die de site financieren. GGZ-instelling Parnassia nam in 2012 het initiatief. Vijf jaar later heeft de site 5500 leden.

Succesverhalen
Dat heeft al meerdere succesverhalen opgeleverd. Zo vertelt een man met autisme aan NRC dat hij zijn veloorfde via de site ontmoette. Hij wilde al een paar jaar een partner. Van zijn hulpverlener kreeg hij de tip zich bij Durf jij met mij aan te melden. En met succes: na drie dagen kreeg hij contact met de vrouw waar hij vier jaar later nog steeds gelukkig mee is. Zij heeft PTSS en en een vermijdende persoonlijkheidsstoornis. De twee gaan binnenkort trouwen, maar zijn niet bezig met kinderen. “Zowel lichamelijk als psychisch is dat niet haalbaar. We gaan gewoon gelukkig leven met elkaar.”

Lees hun hele verhaal op NRC.

Oproep
Voor een nieuw LINDA.tv-programma zijn we op zoek naar mensen die kampen met angst, depressie of seksuele problemen en hun vragen hierover (anoniem) willen stellen aan onze psycholoog Najla. Zit jij met een vraag die hierop aansluit? Mail dit dan naar oproep@linda.tv.

SNACKS | OPROEP | LIFESTYLE

Bron: NRC | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser