Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Deze bijzondere vloggers laten zien hoe ze leven met hun beperking of aandoening

Deze bijzondere vloggers laten zien hoe ze leven met hun beperking of aandoening

Het is vandaag Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Deze dag heeft een belangrijk doel: de rechten en het welzijn van personen met een handicap in alle lagen van de bevolking te bevorderen.

| Eva Bongers

Op deze dag delen we graag een lijstje bijzondere vloggers met je. Met beperking, maar bovenal: met talent en een bijzonder verhaal.

Lees ook
Duizenden baby’s misvormd door gebruik epilepsiemedicijn tijdens zwangerschap

1. Door een zeldzame aandoening, waarbij de verbinding tussen de bloedvaten verstoord is, is het gezicht van Nikki Christou (12) sinds haar zesde vervormd. 

2. De 21-jarige Marimar Quiroa is geboren met een tumor in het gezicht, waardoor ze niet kan praten of eten. Maar met toevoeging van tekst en gebarentaal probeert ze anderen toch te inspireren.

3. Het gezicht van de Indiase Restma Quereshi is ernstig verminkt door een zoutzuuraanval van haar echtgenoot en twee familieleden. Toch laat ze anderen zien hoe mooi ze is.

4. De verlamde beautyvlogger Stephanie Aiello volgde een opleiding tot visagist, maar door een auto-ongeluk raakte ze vanaf haar borst verlamd en moest ze haar passie opgeven. Maar nu heeft ze een manier gevonden om door te gaan én om haar volgers te inspireren.

5. De 21-jarige Kaitlyn Kobrow verloor twee jaar geleden door een bacteriële ziekte alle vier haar ledematen. Met behulp van protheses probeert ze er nu het beste van te maken. Ze laat zien dat ze ook zonder armen en benen gelukkig kan zijn.

6. Het is geen make-upvlogger, maar Zach Anner (32) is een populaire vlogger die bekend staat om zijn humor en zijn omgang met zijn beperking. Zach heeft een hersenverlamming en knap is het wel om anderen op humoristische wijze hoop te geven.

7. Na een auto-ongeluk raakten de handen van vlogster Jordan Bone verlamd. Ze kan haar handen niet openen of sluiten, dus ging ze op zoek naar andere manieren om haar make-up te doen. ‘Geloof in jezelf en je zult het bereiken’, is haar boodschap. 

8. Op het eerste gezicht lijkt Lolo een gezond meisje, maar ze leeft met ALS, een aandoening in het zenuwstelsel. Hierdoor vallen steeds meer spierfuncties uit, tot ze zal sterven. Toch is ze in haar vlogs positief en probeert ze anderen hoop te geven. Make-up heeft ze naar eigen zeggen niet nodig.

 

VIDEO'S | SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE | MOET JE ZIEN | LEKKER KIJKEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser