snacks

De iPhone is tien jaar oud, hoe deden we dat toch zonder smartphone?

De iPhone is tien jaar oud, hoe deden we dat toch zonder smartphone?

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Steve Jobs de eerste iPhone presenteerde. Intussen is het handige apparaat (of het nou een i- of een ander soort Phone is) haast met onze lichamen vergroeid.

| Boris Lemereis

Is het echt maar tien jaar geleden?

Lees ook
Steeds meer opa’s en oma’s met smartphone in Nederland

Revolutionair
Ja, het is echt maar tien jaar geleden. De telefoon werd toen vol enthousiasme ontvangen als revolutionair product. En dat zag er zo uit:

In hemelsnaam
Vanaf toen veroverde de iPhone samen met alle andere smartphones al snel de wereld. Én veranderde het onze manier van leven, communiceren en dingen organiseren. Bij veel activiteiten kun je je oprecht afvragen: hoe deden we dat in hemelsnaam vóór de smartphone? Daarom: 7 x alledaagse zaken die sinds de smartphone niet meer hetzelfde zijn.

1. De weg vinden
Kaartlezen? De weg vragen? Voor vele mensen pure nostalgie, dankzij de smartphone.

2. Afspreken
Herinner je je de tijd nog dat je van tevoren -via de huistelefoon- heel duidelijk moest afspreken waar je elkaar zou ontmoeten? Waarschijnlijk niet, want sinds de ‘gewone’ mobiele telefoon is dat een stuk makkelijker. En met een gps-functies op je smartphone kun je elkaar bijna niet mislopen.

3. Reizen plannen met het OV
Vertragingen, omleidingen, treinen die helemaal niet reden. Het waren vroeger allemaal (onaangename) verrassingen als je op het station aankwam. Oké, de OV-apps vertellen ook lang niet altijd de waarheid, maar je bent in ieder geval iéts meer up-to-date.

4. Foto’s maken
Wie een hipper model mobiele telefoon had, had al een ingebouwde camera, natuurlijk. Maar voor haarscherpe foto’s, zoals we die nu met de smartphone maken, moest je eraan denken je camera mee te nemen. Er werd dan ook een hoop minder vastgelegd.

5. Wakker worden
Hoewel er vast genoeg mensen zijn die nog met een ‘ouderwetse wekker’ ontwaken, is de smartphone ook een populair middel om lekker wakker te worden. Het belangrijkste verschil? Die heerlijke, oneindige snooze-mogelijkheden.

6. Opladen
Ja, de smartphone bracht niet alleen maar goeds. Herinner je je die batterijen nog, die makkelijk een week meegingen? Pure nostalgie.

7. Spelletje
En nog iets wat we verschrikkelijk missen. Je kan zoveel Whatsappen, Wordfeuden, Facebooken en Instagrammen als je wilt, maar het gemis van Snake hebben we nooit echt verwerkt.

SNACKS | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser