Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Dankzij dit simpele trucje weet je of je (hoognodig) naar de kapper moet

Dankzij dit simpele trucje weet je of je (hoognodig) naar de kapper moet

In de wintermaanden zijn we vaak met van alles en nog wat bezig (jezelf warm houden, cadeaus kopen, je huid duizend keer insmeren tegen uitdroging), maar het haar wordt nog weleens vergeten. 

Resultaat: een dorre bedoening daar boven op je hoofd.

Test, test
Of valt het bij jou wel mee en ben je ervan overtuigd dat jij je haar de verzorging geeft die het nodig heeft? Er is een heel simpel trucje om daar achter te komen.

De grote watertruc
Dompel je haar in een glas water. Blijft het drijven? Dan zit het wel snor met de gezondheid van je haar. Zinkt het? Dan is de buitenste laag van je haar beschadigd. Dan kun je natuurlijk huilend naar de kapper rennen, maar je kunt ook eerst deze thuistips van AMI Kappers ter harte nemen. Gaan we:

1. Voed je haar
Drink veel water zodat je de vochtbalans in je lichaam (en haar) op peil houdt. Gebruik daarnaast één tot twee keer per week een herstellende shampoo en voed je haar na het wassen met een masker. Heb je daar absoluut geen tijd voor? Gebruik dan de IVY Hair Care Leave-In Spray. Deze spray voedt je haar intensief en zorgt voor een mooie glans, zonder dat je de hele dag met een vet kapsel rondwandelt. Als het echt ernstig gesteld is met je haar, ga dan voor een druppel serum in je shampoo of masker. Dat maakt je haar zomaar tot wel drie keer sterker.

2. Was je haar niet te vaak
Je hoofdhuid maakt talg aan om zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je je haar wast, haal je dit laagje eraf. Twee tot drie keer per week je haar wassen is daarom meer dan voldoende. AMI Kappers geeft de voorkeur aan de combinatie van IVY Hair Care Repair Shampoo en Repair Mask. Deze producten voeden je haar van binnenuit waardoor de buitenste laag herstelt.

3. Pas op met kou en hitte
Net gedoucht? Laat je haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Probeer bovendien pas naar buiten te gaan als je haar droog is: kou kan ervoor zorgen dat nat haar bevriest en dus beschadigd raakt. Lukt dit (door tijdgebrek) niet, dan kun je het laatste stukje drogen met je föhn of stijltang. Zet ‘m vooral op standje ‘niet te heet’, en gebruik altijd een hittebeschermend product zoals IVY Hair Care Foam of Oil.

4. Knip (gespleten) punten
Alles geprobeerd, maar toch nog last van droog haar en gespleten haarpunten? Dan is het misschien inderdaad wel tijd voor een bezoek aan AMI Kappers. Was je dan ook van plan wat van die fijne IVY Hair Care producten op de kop tikken? In de maand november krijg je € 5,- cadeau bij de aanschaf van een IVY product. Bestel ze daarom ook snel in onze webshop.

SNACKS | ADVERTORIAL | BEAUTY

Bron: AMI Kappers | Foto: AMI Kappers

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser