snacks

Dag, puistjes: meisje vindt hét middel tegen acne en deelt transformatie

Dag, puistjes: meisje vindt hét middel tegen acne en deelt transformatie

De Amerikaanse Imgur-gebruiker Juanth had jarenlang last van heftige acne. Met de nadruk op hád, dankzij een zwaar, maar effectief medicijn.

| Merel Boudrie

Ze deelt een hele reeks foto’s vanaf het begin van de medicijnkuur tot het moment waarop de puistjes bijna allemaal zijn verdwenen, een half jaar later.

Lees ook
Ouder worden maar wel een mooie huid behouden: zo doe je het

Resultaat

Juanth gebruikte ‘Roaccutane’, een medicijn dat de buitenste laag van de huid losser maakt, zodat de poriën minder snel verstopt raken. Het zorgt er bovendien voor dat de groei van de acné-bacterie wordt tegengegaan. En dát is te zien.

Zie hier de transformatie (na enkele weken begin je het echt te zien):

Week één:

Week twee:

Week drie:

Week vier:

Week zes:

Rond de acht weken:

Week twaalf:

Week veertien:

Na vier maanden:

Na vijf maanden:

Na een half jaar:

Na de laatste pillen:

Én met een beetje make-up:

Oppassen
Let wel: zoals gezegd is het middel duidelijk effectief, maar het is niet zo dat je het zorgeloos kunt slikken. Zo is het enkel op recept verkrijgbaar, en kan het werkzame middel (isotretinoïne, om precies ze zijn) verschillende bijwerkingen geven. Denk hierbij aan droge slijmvliezen, oogontsteking en keelpijn, maar ook wordt de kans op een miskraam en ernstig aangeboren afwijkingen bij een kind verhoogd. Niet gebruiken dus als je zwanger bent. En, tot slot: overleg goed met je huisarts en dermatoloog.

Zie hier hoe Celine een behandeling krijg tegen haar acne, én het resultaat. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

SNACKS | BUITENLAND

Bron: Imgur | Foto: Imgur

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Marieke FrankenMarieke Franken

Vaak doet stoppen met melk (en melkchocolade, duo penotti, vla, etcetera) ook al wonderen!

Donny Tyrone BeltgensDonny Tyrone Beltgens

Nog makkelijker Gladskin! Gewoon bacterien 't werk laten doen en geen zware medicijnen... (Daarnaast ook nog een een Nederlandse 'uitvinding') https://www.gladskin.com/nl/acne. En check vooral het item van de BBC hierover. http://www.bbc.co.uk/programmes/p04s9x5x

Anne-Marie LeferinkAnne-Marie Leferink

Mijn dochter is onder behandeling bij een schoonheidsspecialiste die ook huidspecialist is en heeft daar fantatstische resultaten mee behaald. Lijkt me beter dan een zwaar medicijn slikken.

Danielle van WesterlaakDanielle van Westerlaak

Echt een belachelijk artikel. Roacutanne kan zeer ernstige bijwerkingen hebben. Ook schrijven dermatologen dit al jaren voor als echt niets anders helpt.

Brigitte BroekhofBrigitte Broekhof

Min zoon had de laatste tijd ook nogal last v acne. Eerder had hij al een periode geen frisdrank mere gedronken, maar alleen water en had daar verassend goede resultaten mee. En momenteel is hij weer op water en doet tea tree olie op zijn puistjes. Werkt voor hem heel goed. Het proberen waard als he ook last hebt van acne (jeugdpuistjes).

Marieke StegengaMarieke Stegenga

Zeg Linda, zijn jullie er op de redactie van bewust dat je in Nederland geen reclame voor medicatie mag maken?

Femke van der MeulenFemke van der Meulen

Het werkt heel erg goed maar je moet de risico's en bijwerkingen niet onderschatten. Extreem droge huid in mijn gezicht gekregen en dat heeft jaren geduurd. Maar wel zonder pukkels dus ik vond het prima!

Linda Kieboom-TakkenLinda Kieboom-Takken

Is niet nieuw...ik heb dit middel 30 jaar geleden ook gebruikt (en ik was al 22) vanwege heftige acné.Binnen een half jaar weg en nooit meer zo erge acné gekregen, gelukkig.

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser