Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Cindy blogt: 'Ik weeg nu net zoveel als 650 Bossche bollen'

Cindy blogt: 'Ik weeg nu net zoveel als 650 Bossche bollen'

Cabaretier Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Waarom heeft een corrigerende broek eigenlijk alleen een plasgat?’

Al de hele week heb ik ontzettend veel zin in een Bossche bol. In de enige echte. Als ik in de buurt van Den Bosch was geweest had ik er alláng één gehaald. Maar ja, ik was in Hilversum. Als rondemiss van Radio Tour de France kijk ik naar mannen die al twee weken lang elke dag tweehonderd kilometer snoeihard fietsen. Ik vind het al een kunst om drie keer per week te zwemmen. Ik plan het zo goed mogelijk, maar soms fietst het leven er ineens doorheen. Met een zieke kat bijvoorbeeld.

Hij had iets met pootjes gegeten dat niet helemaal lekker was gevallen (ja, het viel lekker op de keukenvloer). Dus toen hij mij woensdagochtend luid miauwend wakker maakte, toch maar even naar de dierenarts. Eigenlijk wilde ik zwemmen, maar dit was belangrijker. De kat vond van niet. Hoewel ik bijna alle vluchtroutes had afgesloten, wist-ie toch te ontsnappen. Een crossfittrainer was trots op me geweest: kruip over de vloer, kijk onder de kast, spring omhoog, kijk achter de bank, sprint de trap op, tijger onder je bed.

Ik vond veel stof, maar geen kat. Net nadat ik de dierenarts had gebeld om de afspraak te verschuiven, zag ik twee bange ogen ver achterin de gangkast, in een hoek waar ik met geen mogelijkheid bij kon zonder m’n arm te breken. Normaal is voer het wondermiddel (de kat lijkt op mij), maar nu niet natuurlijk. Na een psychologisch gesprek wist ik zijn vertrouwen te winnen en kreeg ik hem alsnog in de bench. Pfjoe. Eenmaal terug van de dierenarts tóch naar het zwembad (het kon allemaal nog nét). Het goot. En het zwembad wordt verbouwd, dus van een kort sprintje van de auto naar de ingang was geen sprake. Je moest de pijlen volgen, een soort spoorzoekertje, naar de tijdelijke ingang. Ik was al nat van het zweet en de regen voordat ik had gezwommen, maar hee, ik was er.

Tekst gaat door onder de afbeelding.
Cindy

Ik was blij dat ik ’s middags in de studio kon zitten en naar een bergrit kon kijken. Wielrenners schijnen tijdens zo’n etappe zesduizend calorieën te verbranden. Wow. Die gasten kunnen per dag dus ongestraft 23 Bossche bollen eten (zolang ze maar niet vergeten om ook goed te blijven drinken).

Gisteren heb ik Bauke Mollema de finish over geschreeuwd. Ik weet zeker dat ik in zijn laatste kilometers ook ben afgevallen. Ik weeg nu 81,3 kilo.

Dat zijn 360 Bossche bollen.

Ik heb ineens geen trek meer.

Cindy

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpaginaom op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Waarom heeft een corrigerende broek eigenlijk alleen een plasgat?’

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser