Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Chantal: 'In noodgevallen trek ik een rok aan via mijn armen, hoofd, borsten en buik'

Chantal: 'In noodgevallen trek ik een rok aan via mijn armen, hoofd, borsten en buik'

Chantal Deen (49) uit Delft praat graag en komt gewoon 25 centimeter tekort. De moeder van twee pubers wil zeven kilo kwijt. Daarom doet ze mee aan #houvol.

| Yara Mureau

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Zoeken HouVol-blogger Chantal: ‘Ik heb de ruggengraat van een pannenkoek als ik ziek ben’

Ik zou graag een asperge zijn, maar ik denk dat ik eigenlijk een peer ben. Waarschijnlijk zelfs meer een courgette. In werkelijkheid ben ik de vleesgeworden flespompoen. Volg je het nog? Het is niet de schijf van vijf en het zijn ook niet de groenten en fruit van het seizoen. Het gaat om de vorm van je figuur.

Ik was jaren een kruising tussen een peer en een asperge. Die mix is uiteindelijk in de groente- en fruit business niets geworden en dus heeft mijn lijf ook afscheid genomen van deze combinatie. Ik leefde vervolgens jaren blij als peer; soms als een Conference maar steeds vaker als stoofpeer. Het vruchtvlees kruipt toch waar het niet gaan kan en die peer ging haar vorm steeds meer verliezen. De laatste tijd neem ik in de spiegel vaker een flespompoen waar. Ietwat gedrongen aan de bovenkant, slank in de taille en goed vertegenwoordigd in de rondingen aan de onderkant. Mijn wens; asperge, verwachte uitkomst na #houvol-actie: aubergine.

Het is heerlijk dat het leven op dit vlak is in te delen in een grote groente- en fruitmand. Want wees eerlijk; smaken verschillen. Ik heb totaal geen probleem met die verschillende vormen maar wel met de manier waarop de kledingmerken partij kiezen voor bepaalde soorten. Als peer of flespompoen is het haast onmogelijk om een goed zittende broek te vinden. Als ik een broek überhaupt al over mijn bovenbenen krijg ontstaat er een gapend gat (nee, niet tussen die billen) richting mijn taille. Een zwangerschapsbroek kan de ruimte wel vullen en geeft je buik(je) ook nog een mooie vorm. Dan is er nog keuze uit het assortiment stretch-broeken en dan heb je het wel gehad. Veel meer opties zijn er niet want de benen zijn te fors voor de pijpen van een confectiepantalon. Je zult mij dan ook zelden aantreffen in een broek.

Ik heb mijn kast volhangen met jurken en rokjes want daar kan ik, als flespompoen, mij helemaal in vinden. Saillant detail is dat ik in noodgevallen zelfs een rok via mijn armen in de lucht langs mijn hoofd, hals, borsten en buik kan laten zakken naar mijn taille. Daar zou een appel dan weer flink in de problemen komen. Een appel heeft over het algemeen slanke benen en kan met gemak in een leuke jeans of krijtstreepbroek (daar blijft de streep in een rechte lijn. Bij mij buigt die krijtlijn naar links of rechts). Een appel zal worstelen met een strakke jurk of rok.

De norm is de asperge, lente-ui of een kleine aubergine. De kans dat ik verander in een asperge is minder realistisch dan dat bijvoorbeeld Zara haar groente- en fruitpalet wat gaat uitbreiden. Dus maak die broek nou iets wijder bij de pijpen en ram er aan de bovenkant een elastiek in. Doe hetzelfde met een rok of jurk. Zo kunnen alle vormen aan hun trekken komen en blijven we toch verschillen in smaak. Win-win, toch? Anders vraag ik wel om goed advies bij Fred van Peer, ik bedoel, Fred van Leer.

Meer Chantal? Hier lees je nog meer van haar hand.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | GEZOND | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marianne Q Fotografie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser