snacks

Amerikaanse kapper helpt depressief meisje in twee dagen aan nieuw kapsel

Amerikaanse kapper helpt depressief meisje in twee dagen aan nieuw kapsel

Kayley Olsson (20) is kapper in het Amerikaanse Waterloo, Iowa. Toen ze een depressief meisje met verklit haar in haar stoel kreeg, besloot ze haar klant eens flink in de watten te leggen.

| Lisa Koetsenruijter

Ze schreef over ‘een van de moeilijkste ervaringen ooit’ op haar Facebookpagina.

Lees ook
De Tinder-bio van deze vrouw met één arm zit vol humor

Totaal verklit haar
Het bericht is bijna 80 duizend keer gedeeld en er is meer dan 212 duizend keer op gereageerd. Bij het bericht deelt Kayley ook foto’s van haar klant, een zestienjarig meisje dat ze anoniem houdt. Ze kwam naar de salon, omdat ze op de schoolfoto moest. Ze vertelde haar kapper dat ze al jarenlang kampt met een depressie, en op een bepaald moment alleen nog haar bed uit kwam om naar de wc te gaan. Zelfs haar haar borstelen was te veel.

Dertien uur in de kappersstoel
Binnenkort begint het meisje weer met school, en daarom moest ze op de schoolfoto. Haar verklitte haar wilde ze kwijt, dus vroeg ze de kapper of ze het kon afscheren. ‘Ik kan de pijn van het uitkammen niet aan, vertelde ze me. Dat brak mijn hart, en dus hebben we er alles aan gedaan om dit meisje haar haar te laten behouden.’ Dat was geen kleine klus: Kayley en een collega behandelden haar in totaal maar liefst dertien uur, verdeeld over twee dagen. Tien uur daarvan gebruikten ze voor het ontklitten van de haren.

‘Weer lachen’
Het resultaat mag er wezen: ontklit, geknipt en gekruld haar. De reactie van het meisje nadien omschrijft Kayley met hartjes-emoji’s. ‘Haar laatste woorden aan mij waren: nu kan ik echt lachen voor mijn schoolfoto, door jullie voel ik me weer mezelf.’ De kapper wil dit verhaal delen als een les over geestelijke gezondheid. ‘Mentale problemen komen voor bij allerlei mensen over de hele wereld, en die moeten we serieus nemen.’

SNACKS | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser