snacks

Boeken: Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Boeken: Gewoon wat een studentje 's avonds eet

In een tijd dat digitaal het steeds vaker wint van ‘dode bomen’, kiest blogger Leonie ter Veld ervoor om een boek te maken van haar blog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Geen mosterd na de maaltijd, maar een heerlijke verzameling (eenpersoons)gerechten. 

| Hanneke Mijnster

Leonie’s pretentieloze kookstijl is een hit onder studenten en iedereen die wat humor in zijn prakkie wil stoppen.

Geen kookfanaat
Leonie ter Veld (24) is geen profkok.  Ze was tot voor kort niet eens een kookfanaat. Maar ze deelde haar niet te hippe en wel zo lekkere liflafjes op Facebook en dat bleek een groot succes. Leonie startte een blog voor (ex-)studenten en kan inmiddels rekenen op 46.000 volgers. Ze blogde ook een tijdje voor LINDA.meiden. Leonie: Verwacht geen ingewikkelde of modieuze gerechten met duizend ingrediënten die je niet kent. Wat ik doe is gewoon makkelijk koken, met betaalbare ingrediënten uit de supermarkt. Hiermee wil ik mensen inspireren om eens geen diepvriespizza te eten, maar zelf te koken. Omdat zelf fatsoenlijk koken écht heel makkelijk kan zijn.

Het beste katerontbijt
En nu is daar dus het boek. Een verzameling van de zeventig fijnste recepten zoals een zelfgemaakte kapsalon, hartaanvalhamburgers, zelfgemaakte saucijzenbroodjes en het beste katerontbijt. Maar ook
tips voor als je moet koken voor je hele studentenvereniging en gerechten om je moeder gerust te stellen (‘Ik kan heus wel voor mezelf zorgen’) of om te vieren dat je geld net binnen is. Gewoon wat een studentje ’s avonds eet leest als een blog door de persoonlijke stijl van Leonie. En alle recepten zijn idiot-proof, zoals Leonie het zelf noemt, dus dat is ook fijn.

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ligt nu in de winkel en kost € 20.

student

SNACKS | LINDA.MEIDEN | LINDA.BOEKEN | ETEN & DRINKEN

Bron: Uitgeverij Brandt | Foto: Tine Schoemaker

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser