Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Beloning met gestolen diamanten

Beloning met gestolen diamanten

Herderinnetje heeft Marie Antoinette nooit gespeeld, wel ontliep de koningin zo vaak zij kon het hofleven vol benepen intriges door zich met terug te trekken in een namaak-boerendorpje

.

Marie Antoinette haatte overdreven weelde en schiep hier een wereld vol vriendschap, natuur en lachende kinderen.

Toneel
De kunstzinnige koningin schreef er muziekstukken, zong aria’s en speelde wat toneel. Ze liep door het hoge gras en maakte een boottochtje.

Jaloers
Jaloerse hovelingen die niet werden uitgenodigd in haar privé-domein, verzonnen de wildste geruchten: er zouden orgies plaatsvinden en de koningin zou haar minnaars en minnaressen belonen met diamanten gestolen uit de Franse schatkist.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

MirjamMirjam

Wat een mooie serie over Marie Antoinette. Ik had geen idee van al die dingen.Kun je nagaan hoe hardnekkig geruchten decennia lang invloed kunnen hebben op ons beeld en op ons idee van wat de geschiedenis is!

Jelger Tijmen de BaccourtJelger Tijmen de Baccourt

En in 1789 wilden een aantal nieuwsgierige afgevaardigden die naar de Staten-Generaal waren gekomen, door de man van Marie Antoinette bijeengeroepen om een halt te roepen aan de oproer, haar Petit-Trianon zien, omdat ze dachten dat daar alles in luxe en peperdure weelde zou baden. Beteuterd liepen ze daarna weer terug naar Versailles, toen ze zagen dat het met diamanten behangen paleis slechts een eenvoudig buitenhuis was met daarom heen een tempeltje en een boerendorpje.

Jeanette SpamJeanette Spam

Leuk om deze Marie Antoinette-posts te volgen, lijkt zowaar een historisch feuilleton! En wat ziet dat boerderijtje er schattig uit!

Ilse Josepha LazaromsIlse Josepha Lazaroms

Felicitaties Linda! Ik heb erg genoten van dit artikel - goed geschreven, scherp en amusant, met diepgang! Ik kijk uit naar het volgende artikel van Mr. Querido van Frank.

Joyce SmithJoyce Smith

Je kan die boerderijtjes van Marie Antoinette (in de tuinen van Versailles) vandaag de dag nog steeds bezoeken, mijn man en ik zijn er van de zomer geweest. Dat zou leuk zijn, een foto-shoot met Linda de Mol in Versailles!!!

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser