Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Micropia: het perfecte dag-uitje met de kids

Micropia: het perfecte dag-uitje met de kids

De zomervakantie is begonnen. En dan komt een idee voor een dagje weg met de kinderen als geroepen, toch? We tippen museum ARTIS-Micropia en de Microlympics.

Een dagje uit in de vakantie? Breng een bezoek aan Micropia in Amsterdam. Met of zonder de kinderen, Micropia is namelijk leuk voor jong en oud.

Het onzichtbare zichtbaar
Ken je Micropia al? Dit is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen, wél zichtbaar wordt gemaakt voor het blote oog. Dat is niet alleen leuk voor jou als ouder, maar nog leuker voor je kinderen. Want in Micropia kan je microben zien bewegen, eten en je kan zelfs zien hoe ze zich voortplanten.

Microlympics
Tip: bezoek Micropia van 5 augustus t/m half september om volledig in de Olympische Spelen-sferen te komen. Dan worden namelijk de ‘Microlympics’ gehouden. Tijdens de Microlympics laat het museum zien dat microben menselijke records zouden verbreken, als ze mee zouden doen aan de Olympische Spelen in Rio. Van speerwerpen door het pantoffeldiertje tot hordekruipen met de slijmzwam, deze route door het museum wekt alle nieuwsgierigheid op en laat je op een andere manier naar microben kijken.

Spoorstoten
Bijvoorbeeld de poepschimmel Pilobolus, die zijn sporen bijna vijf keer zo ver stoot als de menselijke recordhouder. Het record kogelstoten voor de mens is 23,1 meter, maar deze microbe schiet zijn sporen tot wel twee meter ver weg. Omgerekend naar menselijke verhoudingen zou dit 120 meter ver zijn. En als je denkt dat Ranomi Kromowidjojo een snelle is, dan ken je het raderdiertje en de rondworm nog nog niet. Van synchroonschijnen tot planktonisch roeien, microben kunnen stuk voor stuk iets bijzonders.

Dagje uit? Kijk voor meer informatie op www.micropia.nl.

 

SNACKS | ADVERTORIAL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser