snacks

7 x recepten van vruchtentoetjes waar je spontaan van begint te kwijlen

7 x recepten van vruchtentoetjes waar je spontaan van begint te kwijlen

Het is augustus en dan is fruit eigenlijk op haar lekkerst. En ook prettig: fruit is gezond, laag in calorieën en perfect om eindeloos mee te variëren.

| Frederique Rote

Met deze zomerse toetjes onder de 200 calorieën kun je iedere maaltijd lekker afsluiten.

Lees ook
Grillen, bakken of roken: 6 x zalige zalmrecepten

1. Fruitpizza
Snij een watermeloen in plakken zodat je een mooie ronde pizzabodem krijgt. Klop in een grote kom wat roomkaas met vanillestokjes en zoetstof door elkaar en smeer dat over de bodem. Leg vervolgens je favoriete fruit op de pizzabodem. Het recept kan je hier vinden.

2. Blauwebessenijsjes met munt
Deze lekkere ijsjes zijn heel simpel om te maken. Je hebt er wel ijsvormpjes voor nodig, maar dat is de investering dubbel en dwars waard. Roer in kom kokoswater, fijn gehakte blauwe bessen, fijn gehakte munt en wat honing door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in de vormpjes en zet het een uur of vijf in de ijskast. Heerlijk en per ijsje maar 50 calorieën. Bekijk het recept hier.

3. Stokjes bananensplit
Vries twee grote bananen, stukjes ananas, en ongeveer twaalf aardbeien in. Smelt donkere chocolade in een pannetje of de magnetron met twee theelepels kokosolie. Als de chocola helemaal gesmolten is, haal je het fruit uit de vriezer en maak je er spiesjes van. Rol deze door chocola en laat ze een tijdje staan. Om ze helemaal hard te laten worden is het verstandig ze nog even in de vriezer te zetten. Ze zijn maar 47 calorieën per stuk en voor meer uitleg kun je hier kijken.

4. Chiazaadpudding met bosbessen
Doe flink wat amandelmelk in een hoge beker en meng hier chipzaad, vanille extract, kaneel en citroenrasp doorheen. Zoet het geheel met wat stevia, dat houdt het laag in calorieën. Zet het mengsel een nachtje in de ijskast en serveer het met wat bosbessen. Het is simpel om te variëren met andere soorten fruit. Het toetje is rond de 200 calorieën en hier is het recept.

#chiazaadpudding #kleinbeetjemislukt #maarzieterwelleukuit

A post shared by Hilde 🙋🏽 (@hildesohilait_dietist) on

5. Cheesecake sandwich
Voor dit recept heb je acht dunne chocoladewafels nodig. Deze kan je vinden in de meeste supermarkten. Meng wat citroenrasp, suiker en roomkaas door elkaar en smeer dit op vier van de wafels. Leg er vervolgens wat fijngehakte frambozen op en daarna de overige wafels. Een dubbele wafel is 114 calorieën. Meer uitleg vind je hier.

6. Muffins met blauwe bessen
Deze muffins zijn per stuk maar 93 calorieën en daarom het ietwat ingewikkelde recept dubbel en dwars waard. Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Vervolgens roer je voorzichtig wat blauwe bessen door het mengsel, zodat ze niet breken. Voor de vulling moet je bevroren blauwe bessen, roomkaas, stevia en vanille in de blender doen. Nadat de muffins 19 minuten in de oven hebben gezeten, haal je ze eruit en snij je een gat in elke muffin. Schep hier het mengsel in. Je kan hier kijken voor een stappenplan.

💜Blueberry Cream Cheese Muffins . @chocolatecoveredkatie . ➡️ FOR THE MUFFINS: 1 cup spelt, white, or oat flour Just over 1/4 tsp salt 1/4 tsp cinnamon 1 tsp baking powder 1/4 cup unrefined sugar pinch uncut stevia, or 1 tbsp sugar 2 1/2 tsp vinegar 1/2 cup milk of choice 3/4 tsp pure vanilla extract 1 1/2 tbsp oil (or use the Low Fat Blueberry Muffin Recipe on the blog) 2/3 cup fresh or frozen-thawed blueberries . ➡️ FOR THE FILLING: 1 cup fresh or frozen blueberries 1/2 cup cream cheese, such as Tofutti vegan 1/16 tsp uncut stevia or 2 tbsp powdered sugar or maple syrup if using stevia or powdered sugar, also add 2 tbsp milk of choice (or less for a thicker filling) 1 tsp pure vanilla extract . ___________________________________ Preheat oven to 350 F and grease a muffin tin or line with 7 liners. Stir together first 6 ingredients very well. In a separate bowl, whisk remaining muffin ingredients except blueberries. Pour wet into dry and stir until just evenly mixed. Then add blueberries and very gently stir only until evenly mixed. (Do not over-stir, which could break the berries and turn the muffins pink!) Pour into liners and bake on the middle rack 19 min. Let sit 10 min. Liners pull off much more easily the next day. Blend filling until smooth. Mixture will thicken as it sits and can easily be made the day before and stored in the fridge. Cut a hole in each muffin with a spoon, and fill. . Full nutrition facts are on the blog: @chocolatecoveredkatie . .

A post shared by Chocolate Covered Katie (@chocolatecoveredkatie) on

7. Strawberry cheesecake-dip
Zorg om te beginnen voor twee grote bakken aardbeien, want die gaan zeker op. Voor de dip moet je een hand aardbeien, roomkaas, stevia, twee eetlepels melk en wat pure vanille in een blender doen. Om het mengsel wat dikker te krijgen kun je het een dag in de ijskast zetten, maar je kan het ook meteen opeten. Per aardbei is het toetje maar 10 calorieën, dus tast toe. Voor preciezere informatie kan je hier kijken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: Instagram | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser