snacks

6 x jullie tips tegen hooikoorts

6 x jullie tips tegen hooikoorts

Jullie reageerden massaal op onze 6 x tips: Hoe overleef ik hooikoorts? En daar zijn we jullie dankbaar voor. We hebben de beste tips geselecteerd. Doe er je voordeel mee.

| Laura Schwarte

Want zit je ook na onze tips nog steeds vol snot en verga je van de jeuk? Misschien helpt dit:

1. Een halve appel en een flink stuk gember
Gooi iedere ochtend een halve appel en een flink stuk gember in je blender, drink het sap op en na een paar weken zul je het verschil merken. Het sapje zorgt ervoor dat de symptomen van hooikoorts onderdrukt worden.

2. Honing van een imker
Vind een lokale imker en koop wat honing. Eet één eetlepel per dag en je lichaam lost het voor je op. Het helpt de symptomen te verzachten. In de lokale honing zitten pollen waar iedereen zo allergisch voor is. Net als bij de griepprik – waar een klein beetje van het griepvirus wordt ingespoten om je lichaam er immuun voor te maken – werkt dat met honing ook.

3. Een ketting met een edelsteen 
Draag een ketting met een edelsteen. En dan het liefst aquamarijn. Aquamarijn herstelt de vochtbalans en vermindert de klachten.

4. Eén à twee theelepels bijenpollen per dag
In bijenpollen zit een stofje dat de hooikoorts afremt. Het schijnt binnen een paar minuten na gebruik al te werken. Overigens zit dat stofje ook in rode en paarse groenten en fruitsoorten. Zet deze dus ook op je menu.

5. Een levende pissebed opeten
Het is vre-se-lijk onaantrekkelijk en goor, maar het schijnt te helpen. Eet een levende pissebed en je bent (hopelijk) overal vanaf. De pissebed werd vroeger gebruikt als geneesmiddel bij meerdere kwalen en is geneeskrachtig. Er zit een bepaald eiwit in. Ook helpt de pissebed tegen bedplassen, vandaar zijn naam.

6. Washandje vastbinden met elastiek 
Voor de mensen die zich ’s nachts niet kunnen bedwingen en onbewust in hun ogen wrijven: leg voor je gaat slapen een koud washandje op je ogen en bind het vast met elastiek.

Houd moed en vol, hooikoorts-patiënten, het wordt ooit echt beter (en minder zonnig. En nat. En koud).

SNACKS | LIFESTYLE | LEZERSLIJSTJE

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

hildahilda

elke ochtend een slokje moa.. 100% natuurlijk en het werkt...mijn dochter is geen medicatie meer nodig

Natalie DumaijNatalie Dumaij

Nou sorry, hier een hooikoortspatient die het al dik 30 jaar heeft maar dat alles heeft mij nog nooit geholpen en ik heb echt vanalles geprobeerd. Misschien dat het werkt bij mensen die een lichte vorm van hooikoorts hebben maar niet bij de zware vorm hoor!!

jetjet

Wij hebben in onze fysiotherapie praktijk erg goede resultaten met het behandelen van hooikoorts met Cure tape!!! Tip 7!

KarlijnKarlijn

Wat echt helpt is 's ochtends appelazijn mengen met water....en dan opdrinken. Mijn collega die elk jaar ziek was van de hooikoorts, heeft haar hooikoortsmedicijnen niet meer nodig.

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser