snacks

5 x in deze Amsterdamse grachtenpanden zit een prachtig museum verscholen

5 x in deze Amsterdamse grachtenpanden zit een prachtig museum verscholen

Van juwelenverzameling tot een kerk op je zolderkamer. In deze vijf grachtenpanden leer je alles over de geschiedenis van de Amsterdamse grachten en de (rijke) bewoners. 

| Isabel Ockers

De grachtenpanden zijn namelijk omgebouwd tot museum.

Lees ook
Van over de hele wereld, nú in Amsterdam: 6 x docu-tips voor het IDFA

1. Museum Ons’ lieve heer op Solder
Dit Museum heeft zijn naam te danken aan de kerken die in huizen gebouwd werden in het protestante Amsterdam van de zestiende eeuw. Het was niet verboden om katholiek te zijn, maar het mocht niet in het openbaar. Hierom werden er ‘privé’-kerken gebouwd op zolders.

2. Juwelenverzameling Sophia Lopez Suasso-de Bruijn in Cromhouthuis
In het Cromhouthuis is tot en met 2 april 2018 de juwelencollectie van Sophia Lopez Suasso-de Bruijn (1816-1890) te bewonderen. De dochter van een Amsterdamse koopman had waar elke vrouw van droomde: meer dan 150 glimmende juwelen. Heel veel glamour en bling-bling.

3. Museum van Loon
Willem van Loon was een van de eerste aandeelhouders van de VOC. Dat dit een goede investering is geweest kan je zien aan het prachtige grachtenpand, ontworpen door Adriaen Dortsman. Je kan in Museum van Loon een rondleiding nemen om meer te ontdekken over de rijke geschiedenis van familie van Loon. Ook heeft het pand een prachtige tuin.

4. Museum Het Grachtenhuis
De Amsterdamse grachten maken de stad. Het Grachtenhuis is een interactief museum waarin uitleg wordt gegeven over het ontstaan van de grachtengordel. Leer zo onze hoofdstad wat beter kennen.

5. Museum Geelvink
In dit herenhuis kun je in de stijlkamers zien hoe rijke Amsterdammers in de achttiende en negentiende eeuw geleefd hebben. Wat blijkt: we zijn in de verkeerde eeuw geboren.

Prachtig licht op vijver in de tuin

A post shared by Museum Geelvinck (@museumgeelvinck) on

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser