reizen

Niet bepaald een opstekertje: zoveel sigaretten 'rook' je tijdens een stedentrip

Niet bepaald een opstekertje: zoveel sigaretten 'rook' je tijdens een stedentrip

Dacht je gezond bezig te zijn door jezelf in drukke tijden een extra vakantie te gunnen, blijkt een weekendje weg in Europa ineens niet bepaald gezond te zijn voor je longen en luchtwegen. 

| Suzette Hermsen

Dat meldt de Europese koepelorganisatie Transport & Environment (T&E).

Passief meeroken

Een reisje van vier dagen naar één van de populairste hoofdsteden van ons werelddeel staat gelijk aan het passief meeroken van één tot wel vier sigaretten. En voor de duidelijkheid: dit heeft niets te maken met letterlijke rokers, maar met vervuilde lucht die je binnenkrijgt.

Schadelijk deeltje

Voor de cijfers baseerde T&E zich op de meest recente data van officiële meetstations in de tien populairste citytripbestemmingen in Europa. In de data wordt gekeken naar de aanwezigheid van het schadelijke deeltje PM2.5, wat volgens T&E de meest gangbare manier is om luchtkwaliteit te peilen. Het deeltje wordt in de zomer voornamelijk verspreid door de uitstoot van auto’s.

De sigaar in Amsterdam

Het zal je dan ook niet verbazen dat we er in Amsterdam niet bepaald goed vanaf komen. Maar we staan nog wel onder Istanbul, Praag, Milaan en Londen. Een schrale troost, dat wel. Bekijk hieronder hoeveel sigaretten je in vier dagen per hoofdstad rookt:

Lees ook
Waarom dit hét moment is om die reis door Sri Lanka te maken

Meer van dit soort reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Transport & Environment (T&E) | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser