reizen

Zon, zee, zen en vallende kokosnoten, zie hier de vakantie van je dromen

Zon, zee, zen en vallende kokosnoten, zie hier de vakantie van je dromen

Je kent ze wel, van die ansichtkaarten met een veel te wit strand, een Photoshop-blauwe zee en een paar perfect gepositioneerde palmbomen. Dat zou zomaar eens een van de Cookeilanden kunnen zijn.

| Annemarie van Ulden

Daar waar thuis verder weg voelt dan ooit (kan kloppen, namelijk 21.000 kilometer) en vallende kokosnoten een serieus gevaar vormen.

Lees ook
Dit zijn de voordeligste momenten om een hotelovernachting te boeken

Op halve snelheid
Het leven lijkt hier op halve snelheid te draaien. Dat kan ook bijna niet anders met een constante temperatuur van 30+. Met een beetje geluk koelt het ’s nachts af tot 25 graden. Mensen praten langzaam, rijden nergens op de 32 kilometer lange hoofdweg zonder stoplichten met slechts twee rotondes, harder dan vijftig kilometer per uur, hebben altijd tijd voor een praatje en maken zich vooral níet druk.

Hutje aan het strand
De eilandengroep is populair bij pasgetrouwden (snappen wij!) en andere verliefde stelletjes. En de rich and famous weten uiteraard de resorts te vinden. Maar ook aan de backpackers en alleenreizigers is gedacht. Denk aan: hutjes aan het strand voor veertig euro per nacht.

Yoga- en fitsuppen
Lekker eten lijkt de grootste hobby van de eilandbewoners op Rarotonga. Het dichtbegroeide binnenland leent zich voor een aantal mooie wandelingen. En met zoveel helderblauw water rondom is het eiland uiteraard de natte droom van veel watersporters. Duiken, snorkelen, suppen en yoga- en fitsuppen (denk aan burpees op een surfplank, terwijl de visjes om je heen springen).

Vergeet Aitutaki niet
En, hoewel je waarschijnlijk vliegt op het hoofdeiland, vergeet vooral niet een van de andere eilanden te bezoeken. Aitutaki bijvoorbeeld, een prachtige lagune, vlieg je in drie kwartier naartoe. En is zelfs met regen een adembenemende bestemming. Dure grap? Beetje wel. Maar hey, hier kom je waarschijnlijk écht nooit meer.

Lees ook
10 x eilanden waar je moet zijn als je leeft voor witte stranden en blauwe zeeën

Wanneer?
De maanden januari, februari en maart zijn de droogste maanden. Van september tot december moet je rekening houden met heel veel regen. Hoe duur? Duur. Een ticket naar Nieuw-Zeeland is ongeveer duizend euro. Vanaf daar is het nog ongeveer vier uur vliegen en dat ticket kost je ook nog eens ongeveer vijfhonderd euro. Niet vergeten: zonnebrand, snorkel en cash geld (Nieuw-Zeelandse dollars).

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser