Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Lekker weer, lekker fietsen: dit zijn de mooiste fietsroutes in Europa

Met dit overheerlijke weer kun je eindelijk op fietsvakantie, want: geen regen. Pak de koe en fiets bij de horens en maak een tour met een van deze fietsroutes door prachtigste landschappen in Europa.

| Anneloes Schohaus

Zonnebrand op je neus en gaan.

1. Kattegattleden, Zweden
De Kattegattleden is benoemd tot dé Europese fietsroute van het jaar 2018. Deze prachtige rit langs de westkust van Zweden is maar liefst 395 kilometer lang. Het neemt je mee langs tien bijzondere plaatsen en visserssteden: Helsingborg, Höganäs, Angelholm, Bästad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka om te eindigen in Göteborg. Langs de kust komt je ook talloze eilandjes met een adembenemend uitzicht.

Kattegattleden Zweden fietsroute

2. de Ronde van Nederland
Deze ongelooflijk lange fietsroute van 1300 kilometer loopt voornamelijk langs de grenzen van ons kleine fietsland. Je gaat van de Noordzee naar de uitgestrekte landschappen in Overijssel en van het hoge Noorden naar de Brabantse bossen. Beleef Nederland op haar best met alle kostelijke duinen, dijken, bossen, polders, rivieren, heide en heuvels.

fietsroute NL

3. Vallée du Loir à Velo, La Loir
In het oosten van Frankrijk vind je een wonderschone route door het La Loir-gebied. De 140 kilometer lange tour brengt je van Vendôme tot Durtal langs kastelen, oude Franse dorpjes en bijzondere landelijke weggetjes. Maak ook eens een stop bij een wijngaard, want daar kom je zeker langs. Champagne proeven op z’n best.

Fietsroute Vallee du Loir Unsplash

4. Drei-Kaiser ronde, Tirol, Oostenrijk
De volgende geweldige route bevindt zich in Tirol en is voor de échte mountainbike-liefhebbers. Je fietst 136 kilometer door het Kaisergebergte en geniet tegelijkertijd van de kleurrijke Oostenrijkste cultuur en woeste natuurlandschappen van de opvallende bergketens Wilden Kaiser en Zahmen Kaiser. In vier etappes rijd je door de gemeentes Walchsee, Erpfendorf, Fieberbrunn en Scheffau en kijk je ogen uit.

Tirol fietsroutes EU

5. Route Verte, Jura, Zwiterland
Deze fietstocht door het Zwitserse Jura in het noorden van het land neemt je mee langs fameuze wijngaarden en antieke middeleeuwse kleine steden. Deze prachtige route begint in de stad Schaffshausen en neemt je mee langs grote bossen met fabelachtige bomen, om te eindigen in de stad Genève. Kijk trouwens niet gek op als je paarden en koeien vrij ziet rondlopen, die genieten net zoals jij van de wondermooie natuur.

Jura gebergte Zwitserland fietsroutes

Lees ook
7 x dit wil je allemaal weten als je op het punt staat een last-minute te boeken

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Knack Weekend | Foto: Getty Images / Unsplash / ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Ellen van der ZwanEllen van der Zwan

Mooi lijstje! Er zijn ontzettend veel mooie plekken om te fietsen! Engeland, Tsjechië, Noorwegen, Schotland... Check ook eens het 'Handboek Fietsvakantie', staat vol informatie over fietsvakanties.

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser