Advertorial

Zes reisexperts verklappen je hun gouden tip voor als je deze herfst naar Rome gaat

Zes reisexperts verklappen je hun gouden tip voor als je deze herfst naar Rome gaat

Nu het weer echt een beetje miserabele vormen begint aan te nemen, dromen we massaal van een tripje naar de zon. Maar waarom zouden we het bij dromen houden? 

Bij TUI heb je al een vierdaagse stedentrip vanaf 169 euro. Voor de portemonnee hoef je het dus niet te laten.

Zon waar zit je? 
En voor het weer ook niet. Want waar we het in Nederland moeten doen met temperaturen van rond de vijftien graden en (als we geluk hebben) drie uurtjes dag per zon (en als we pech hebben héél, veel, regen), is het in Rome juist heerlijk vertoeven in de herfst. Kijk niet raar op als de thermometer de 22 graden aantikt, en het zonnetje? Dat schijnt gemiddeld nog gerust zes uur per dag.

Expert
Om je alvast een eindje op weg te helpen met de invulling van je programma, zetten wij zes tips op een rijtje. Speciaal getipt door de reisexperts van TUI.

1. De Catacomben van Santa Maria della Concezione dei Cappuccini
Rome eens op een andere manier bekijken? Breng dan een bezoek aan de Catacomben van Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, misschien wel de meest lugubere plek van Rome. De vijf kapellen waar de catacomben uit bestaan zijn stuk voor stuk versierd met de schedels en botten van vierhonderd overleden monniken. Heel indrukwekkend en eenmaal terug in de Romeinse buitenlucht waardeer je die des te meer. 

2. Fietstocht over de Via Appia
Lekker in beweging blijven, maar zijn je benen na een paar dagen struinen net te moe om verder te lopen? Pak dan een fiets en maak een fietstocht over de Via Appia, een van de oudste uitvalswegen van Rome. Spot onderweg de karrensporen die zwaarbeladen Romeinse rijtuigen lang geleden in de stenen sleten, en geniet van de prachtige monumenten uit de oudheid, zoals de ronde Tombe van Caecilia Metella. Vul een picknickmand voor onderweg: er zijn genoeg prachtige plekken om neer te strijken. 

3. Natuurlijk een ijsje
Je bent natuurlijk wel in Italië, dus dan moet er Italiaans ijs worden gegeten. Ja, ook in de herfst. Kies voor een paar bollen bij Gelateria del Teatro, waar je kunt kiezen uit allerlei avontuurlijke smaken zoals basilicum of rozemarijn met honing en limoen. 

4. De wijk Trastevere
Sla de wijk Trastevere niet over tijdens je bezoek aan Rome. Geen restaurant heeft er een vergunning en toch kun je overal heerlijke eten en drinken. Het bestellen gaat er net zo’n beetje als bij de McDonald’s: aan de bar en dan neem je je dienblad zelf mee naar je tafel. Wees gewaarschuwd: alles is zo heerlijk, dat je zo nog een keer bestelt. En nog een keer.

5. Taart en koffie tijdens regenachtige dagen
Normaal gesproken drink je in Rome even snel een cappuccino of espresso aan de bar, maar op een regenachtige dag kun je daar maar beter uitgebreid de tijd voor nemen. Goede plekken voor zo’n aangeklede kop koffie (met een taartje) zijn bijvoorbeeld de caffetteria van het Chiostro del Bramante (met een blik op Rafaëls minnespel in de kerk), Angelina en Faro Caffè.

6. 3-in-1-ticket bij de Palatijn
En dan tot slot nog even de gouden toeristentip: koop een 3-in-1-ticket waarmee je toegang krijgt tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Dat kan online, maar heb je dat niet gedaan, koop deze dan bij de Palatijn. De rijen zijn daar vaak een stuk korter dan bij het Colosseum, waardoor je daar later direct kunt doorlopen.

Na deze tips helemaal zin gekregen om naar Rome te gaan? Bekijk hier alle aanbiedingen van TUI naar de prachtige Italiaanse hoofdstad. 

SNACKS | ADVERTORIAL | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser