Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Stel is alles kwijt nadat zeilboot zinkt waarmee ze net twee dagen op wereldreis waren

Stel is alles kwijt nadat zeilboot zinkt waarmee ze net twee dagen op wereldreis waren

Het klinkt zo mooi: alles achter je laten om op wereldreis te gaan. Maar dat zoiets ook barslecht kan aflopen, blijkt wel uit het verhaal van het Amerikaanse stel Tanner Broadwell en Nikki Walsh.

| Suzette Hermsen

De zeilboot waarmee zij de wereld wilden rondreizen – én waar ze al hun spaargeld hadden gestoken -, zonk nadat ze slechts twee dagen onderweg waren.

Lees ook
Marajsa’s (20) rondreis door Afrika eindigde met een val van zes meter door een trappenhuis

Het (nog zonnige) begin

Tanner (26) en Nikki (24) leerden elkaar enkele jaren geleden kennen en verhuisden samen naar Colorado. Het werkende leven beviel ze niet echt, dus besloten ze huis, haard en baan op te zeggen om op wereldreis te gaan.

Zeilboot

Voor vijfduizend dollar schaften ze een 49-jarige zeilboot aan en lieten die opknappen voor nog eens vijfduizend dollar. Ervaring met varen hadden ze niet, maar hé, je bent jong en je wil wat…

Zandbank

Vorige week was het dan zover. Samen met hun hondje Remy stapten Tanner en Nikki op in Florida. De eerste twee dagen leek alles van een leien dakje te gaan, maar amper vijftig kilometer verderop ging het mis. De boot belandde met een enorme klap op een zandbank (die zich kunnen verplaatsen, zo bleek), waardoor de kiel afscheurde en de boot vol water liep.

In veiligheid

Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden, was de boot al zo ver gezonken dat het reddingsschip niet meer veilig kon naderen. Tanner en Nikki moesten overboord springen en zichzelf en hun hondje in veiligheid brengen. Eenmaal op het reddingschip konden ze niets anders dan toekijken hoe hun boot naar de bodem zonk. “We hebben alles verloren”, aldus Tanner. “We zagen hoe alles wegdreef, en konden er niets aan doen.”

Niet opgeven

In twintig minuten zagen ze hun spaargeld in de golven opgaan. De twee waren niet verzekerd dus de boot uit het water laten halen zou duizenden dollars gaan kosten. En dat terwijl ze nog maar negentig dollar hebben, geen huis, en geen geld. Terug naar een negen-tot-vijfbaan willen ze echter niet. Tanner: “We zijn al zo diep gegaan, we gaan het nu echt niet opgeven. Ooit koop ik een nieuwe boot. We kunnen onze dromen niet zomaar laten varen.”

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Tampa Bay | Foto: Still YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser