reizen

Yes! Je kunt nu ook op vakantie alles van je eigen Netflix zien

Yes! Je kunt nu ook op vakantie alles van je eigen Netflix zien

Goed nieuws voor vakantiegangers: vanaf volgend jaar heb je in heel Europa toegang tot je eigen Netflix-aanbod. De EU gaat de regels voor online media-abonnementen aanpassen.

| Lisa Koetsenruijter

Nu krijg je in het buitenland maar een beperkt aanbod te zien, omdat de rechten vaak per land zijn geregeld.

Lees ook
Chipszak in de aanslag: deze titels zijn nieuw op Netflix in februari

Film op vakantie
‘Deze film is niet beschikbaar op uw locatie’ – enorm irritant als je die melding krijgt terwijl je op je vakantieadres eens goed onderuit wilde gaan zitten voor een film op Netflix. Dit scenario is vanaf 2018 gelukkig verleden tijd: dan kan iedereen met een betaald online media-abonnement (Netflix dus, maar ook Spotify bijvoorbeeld) vanuit heel Europa zijn eigen aanbod bekijken.

Europese afspraken
Het Europees Parlement, de Europese lidstaten en de Europese Commissie hebben hierover afspraken gemaakt. De Europese Raad en het Europees Parlement moeten de regelgeving nog wel goedkeuren. Gebeurt dat, dan worden de barrières per land binnen de EU opgeheven.

IP-adres
Hoe wordt gecontroleerd of je binnen de EU aan het Netflixen bent? Streamingbedrijven krijgen beperkte middelen om dat vast te stellen. Ze mogen bijvoorbeeld kijken naar betaalgegevens, IP-adressen en openbare informatie over belastingen. Ze moeten klanten wel vertellen hoe ze hun locatie controleren.

 

NIEUWS | TECH | REIZEN

Bron: NRC / RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser