Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

In dít land zijn mensen het gelukkigst (al doet Nederland het ook niet slecht)

In dít land zijn mensen het gelukkigst (al doet Nederland het ook niet slecht)

Het jaarlijkse World Happiness Report  – waarin staat in welke landen mensen nou écht het gelukkigst zijn – is uitgekomen. En wat blijkt? Wij zijn hier met z’n allen best een behoorlijke pot gelukkig.

| Stephanie Kersbergen

Nederland staat namelijk op de zesde plek. Maar in Finland barsten ze van ’t geluk, want dat land voert de lijst aan.

Lees ook
9 x hele fijne adressen in Wenen met een absolute wow-factor

Nummer één

Het land heeft Noorwegen hiermee van de troon gestoten. Dat land was vorig jaar de nummer één. Verder staan Denemarken, IJsland en Zwitserland in de top vijf, Nederland volgt met de zesde plek. Europa doet het goed in deze lijst, dus als we écht naar een land in de top vijf willen, dan is het praktisch om de hoek.

Minst gelukkig

De minst gelukkige landen liggen in Afrika. Helemaal onderaan de lijst staan Tanzania, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Burundi staat op de laatste plek.

Geluk van immigranten

Hoe deze lijst tot stand komt? De VN heeft in 150 landen vragen gesteld aan inwoners en op basis hiervan dit rapport samengesteld. Deze vragen gaan over verschillende thema’s, zoals inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning. Hiernaast hebben ze in 117 landen ook onderzoek gedaan naar het geluk van de immigranten, en dit in het rapport meegenomen.

Dít is hoe mooi het gelukkigste land van de wereld is.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser