Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Wintersporters opgelet: langdurige sneeuwval hindert terugreis naar Nederland

Wintersporters opgelet: langdurige sneeuwval hindert terugreis naar Nederland

Wintersporters die dit weekend vanuit Oostenrijk en het zuiden van Duitsland terugkeren naar Nederland, moeten rekening houden met zware en langdurige sneeuwval.

| Suzette Hermsen

De ANWB waarschuwt voor moeilijke rijomstandigheden.

Sneeuwval

Vanwege het einde van de kerstvakantie keren veel wintersporters dit weekend terug naar huis. Vooral in Noord-Tirol, Salzburg, Neder-Oostenrijk en Stiermarken valt de komende dagen veel sneeuw. Vanmiddag begint het al, maar vanavond en komende nacht neemt de sneeuwval pas echt toe. Op veel plaatsen kan 15-25 centimeter vallen.

Code rood

Vanwege de kans op gevaarlijke situaties door de witte neerslag, heeft de Oostenrijkse meteorologische dienst code rood afgegeven. Tot en met maandagochtend is de allerhoogste waarschuwing van kracht in het oosten van Tirol, het noorden van Salzburg, het zuiden van Opper-Oostenrijk en in het noordwesten van Stiermarken.

Terugreis uitstellen

Voor terugkerende wintersporters heeft het geen zin hun terugreis uit te stellen. Zaterdagmiddag neemt de sneeuwval verder toe en is de kans op oponthoud door de winterse omstandigheden nog groter. De neerslag breidt dan uit naar Vorarlberg. Vooral hoger in de bergen is kans op lawines. Zondag neemt later in de middag en in de avond de sneeuw af, maar echt droog wordt het niet. In totaal kan tot en met zondagavond 70 tot 100 centimeter vallen.

Lees ook
Oppassen geblazen: lawinegevaar in Oostenrijkse skigebieden 

A10 afgesloten

Onmiddellijk vertrekken is een optie, maar wintersporters die de skigebieden in Oostenrijk willen verlaten, komen ook in de problemen. De A10, ook wel Tauernautobahn genoemd, wordt een uur lang volledig afgesloten ter hoogte van het populaire wintersportoord Flachau. Daar worden met hulp van explosies gecontroleerd lawines opgewekt.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser