Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Eindelijk écht rust: 'WhatsApp komt met vakantiemodus'

Eindelijk écht rust: 'WhatsApp komt met vakantiemodus'

Hoewel we het ons misschien wel voornemen, is het op vakantie vaak toch moeilijk om die telefoon weg te leggen. Daarvoor komt nu hulp uit onverwachte hoek: WhatsApp werkt aan een heuse vakantiemodus.

| Verena Verhoeven

Dat schrijft de website WABetaInfo, die bekend staat als een betrouwbaar lek van WhatsApp-updates.

Archiveren

Om je uit te leggen wat de functie precies inhoudt, duiken we even in de huidige WhatsApp-functies die al wat rust zouden moeten opleveren. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld gesprekken archiveren. Die functie is fijn voor chats waar (bijna) niet meer in gepraat wordt, maar die je wel wil bewaren. Zo hou je je lijst lekker schoon. Wanneer die oud-collega van vijf jaar geleden weer begint te praten, verschijnt het gesprek echter weer bovenaan.

Stil

Ook bestaat er al een mogelijkheid om de meldingen van een gesprek op stil zetten. Je krijgt dan geen meldingen meer op je scherm, maar de app-badge met het cijfertje verschijnt wel, en ook hierbij komt het gesprek gewoon bovenaan je WhatsApp-lijst te staan.

Lees ook
Waarom we toch in al die groepschats blijven, terwijl we er gillend gek van worden

Vakantiemodus

De vakantiemodus, die er dus waarschijnlijk aan zit te komen, zorgt voor de ultieme rust. Zo zorgt deze functie ervoor dat gearchiveerde chats ook echt gearchiveerd blijven, en niet bij elk nieuw bericht weer bovenaan in je lijst terechtkomen. Je weet dus pas dat er iets in gezegd is, als je het gesprek zelf in je lijst met gearchiveerde gesprekken opzoekt en ‘m opent. Zo kun je per chat kiezen of je het wel of niet op vakantie wil lezen. De collega-, buurt- en schoonfamilie-groepsgesprekken kunnen lekker in de vakantiemodus, terwijl je geen berichten van je beste vrienden misloopt.

WhatsApp

WABetaInfo benadrukt dat WhatsApp nog aan de functie werkt en zij alleen een bètaversie ervan hebben gezien. Wanneer de functie beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk. Wel denken ze dat we ‘binnenkort’ in alle rust op vakantie kunnen.

Lees ook
Om te janken, maar ook lollig: 7 x jullie ervaringen met de buurt- of klassenapp

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LIFESTYLE | TECH | REIZEN

Bron: WABetaInfo | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser