reizen

Wereldwijf Paulien tipt ons de 3 leukste kinderproof stranden van Sydney

Wereldwijf Paulien tipt ons de 3 leukste kinderproof stranden van Sydney

Als moeder van twee kleine kinderen voel ik er weinig voor om op een strand vol toeristen te zitten. Gelukkig is dat in Sydney geen probleem.

| Paulien Roessink

Je hebt er namelijk meer dan honderd fantastische stranden. Hierbij mijn top 3 voor een stranddagje mét kinderen:

Lees ook
Laat de winter verrekken: 12 x de fijnste strandplekken op Curaçao

1. Balmoral Beach (Mosman)
Het strand aan The Esplanade in Balmoral heeft alles: brede zandstranden, helder water, schone toiletten (en douches) en een speeltuin. Langs een deel van het strand staan grote bomen waaronder je verkoeling kunt zoeken. De speeltuin aan de promenade is kortgeleden gerenoveerd en ziet er weer tip top uit. Alhoewel Australiërs erg graag picknicken (er staan barbecues in het park) zijn er genoeg eetgelegenheden langs de Esplanade. De populairste (en duurste) zijn The Boathouse en The Bathers Pavilion Restaurant. Maar er zijn ook kioskjes en andere tentjes waar je terecht kunt voor een snelle fish & chips.

Bereikbaarheid: vanaf Wynyard Station (in Sydney CBD) o.a. bus 230, 245, 247 richting Mosman
Reistijd: +/- 30 minuten

Clontarf Reserve (Clontarf)
Op Clontarf is de keuze reuze. Spelen op het gras of in het zand? Schaduw of zon? Zandkastelen bouwen op het strand of banjeren in de speeltuin? Naast het feit dat er veel te doen is, valt er ook wat te zien. Er varen namelijk veel leuke bootjes langs. Bij Clonny’s on the Beach kun je terecht voor de nodige cafeïne, andere drankjes en versnaperingen. Altijd fijn: er zijn toiletten en als je vroeg op de dag ben, kun je gratis langs de weg parkeren. Het is dan ook niet gek dat deze plek erg populair is onder de Sydneysiders met kinderen.

Bereikbaarheid: lastig met openbaar vervoer
Reistijd: +/- 20 minuten met auto (vanaf CBD)

Winnererremy Bay Reserve (Mona Vale)
Winnererremy Bay – inderdaad, een onuitspreekbare naam – is een kleine baai met een haventje. Het strand is niet groot, maar de enorme speeltuin op het reserve maakt alles goed. Er is genoeg te klimmen en klauteren voor klein én groot. Om de speeltuin heen ligt een groot park inclusief fietsparcours, barbecues en picknicktafels met overkapping zodat je in de schaduw zit. Naast de speeltuin, op loopafstand van het strand, staat het Flying Fox Café. Hier kun je terecht voor een drankje, ijsje of een uitgebreide lunch. De locatie van dit strandje is door de rustige locatie en het uitzicht op de bootjes erg idyllisch. Kortom, een cadeautje voor zowel kinderen als volwassenen.

Bereikbaarheid: lastig met openbaar vervoer
Reistijd: +/- 50 minuten met auto (vanaf CBD)

Net niet in de top 3
En tot slot, deze plekken hebben nét de top 3 niet gehaald: Clifton Gardens Reserve (Clifton), Shelly Beach (Manly), Northbridge Baths (Northbridge), Little Manly (Manly), Dee Why Beach (Dee Why) en Chinamans Beach (Mosman).

SNACKS | WERELDWIJVEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Paulien Roessink | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser