Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Wenen opnieuw uitgeroepen tot fijnste stad om in te leven

Wenen opnieuw uitgeroepen tot fijnste stad om in te leven

Sta je op het punt een stedentrip te boeken? Overweeg Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is uitgeroepen tot prettigste stad om in te leven. 

| Suzette Hermsen

En dat is niet voor het eerst. Wenen staat voor de achtste keer bovenaan de lijst die jaarlijks wordt opgesteld door adviesbureau Mercer over de kwaliteit van leven.

Lees ook
Tips voor winkelen in Wenen

Beoordeling
Op de lijst staan 231 steden van over de hele wereld die worden beoordeeld op basis van onder meer politieke stabiliteit, gezondheidszorg, criminaliteit, onderwijs en infrastructuur. Op de tweede plek staat Zürich, gevolgd door Auckland (Nieuw-Zeeland), München en Vancouver.

Reizen? Ja, reizen
Denk je nu: maar dat heeft toch helemaal niet met reizen te maken? Nou, dat heeft het zeker wel. De stad scoort namelijk hoog op openbaar vervoer, het grote culturele aanbod én op de levenskwaliteit van de inwoners (wat ongetwijfeld voor een goede sfeer zorgt). En dan hebben we het nog niet eens over keizerin Sissi en de wereldberoemde Sachertorte gehad… Precies, waar zijn die koffers?

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Mercer | Foto: Flickr

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser