Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

wegtrekkers

Kamperen in Afrika en klimmen in Nepal: Anouk en Wout reisden acht maanden de wereld rond

Kamperen in Afrika en klimmen in Nepal: Anouk en Wout reisden acht maanden de wereld rond

Je huis verkopen, werk opzeggen en alles achterlaten om op wereldreis te gaan: in de reisrubriek ‘Wegtrekkers’ spreken we met mensen die het aandurfden. 

| Kirsten Zijderveld

Deze week: Anouk (27) en Wout (26) maakten een wereldreis van acht maanden.

Wereldreis

Anouk: “In 2015 reisde ik met een vriendin vier maanden door Zuid- en Midden-Amerika. Daarna kwam Wout en reisden we met z’n tweeën verder. Het was zó leuk om dat samen te doen dat we bij thuiskomst al wisten dat we nog een keer zouden gaan.” Het stel werkte twee jaar keihard om genoeg geld bij elkaar te sparen. Ondanks mooie kansen op hun werk zeiden ze allebei hun baan op en verhuurden ze hun huis onder aan expats. Op 4 januari dit jaar stapten ze opnieuw in het vliegtuig.

Tips van lokale bevolking

Wout: “Van tevoren hebben we ongeveer bepaald waar we heen wilden, maar geen precieze route uitgestippeld. We wilden veel open laten om flexibel te zijn.” Achteraf bleek dat een hele goede keuze, want naar eigen zeggen hebben ze de beste tips van de lokale bevolking en andere reizigers gehad.

Cultuurshock in India

Anouk en Wout begonnen hun reis in Bangkok en bezochten daarna een paar eilanden in Thailand. Myanmar was de volgende bestemming, gevolgd door India. Daar zagen ze Aladdin-achtige kastelen en woestijnen. Maar het was ook een cultuurshock, vertelt Anouk lachend. “Toen we tijdens een busreis een plaspauze hielden en ik vroeg waar het toilet was, wees de buschauffeur naar een grasveld. De man die naast Wout in de bus zat, deed buiten zijn rok omhoog, ging op de stoep zitten poepen en kwam daarna weer naast Wout zitten. Hij had niet afgeveegd, niks.”

Grootste uitdaging in Nepal

De lokale bevolking vond het blonde stel erg interessant. Wout:”Iemand vroeg of-ie een selfie met ons mocht nemen en toen we dat gedaan hadden, stond er al gauw er een rij van twintig man.” Na een maand in India vlogen ze naar Nepal met één groot doel: een trektocht maken langs de drie passen in drie weken tijd. Anouk: “Het hoogste punt dat we hebben beklommen lag op 5600 meter hoogte. En het was nogal spannend, want je zag helikopters af en aan vliegen voor mensen die hoogteziekte hadden.”

‘Juichend op de top’

Ook Anouk en Wout kregen tintelingen in hun gezicht, de eerste tekenen van uitval. “Als dat na één nacht nog niet voorbij is, moet je terug naar beneden. Gelukkig ging het bij ons allebei over. Het mooiste moment óóit was dan ook toen we samen die laatste honderd meter naar boven liepen en juichend op de top stonden.”

Lees ook
Djura werd ziek en ging op wereldreis: ‘Als je iets wilt, moet je niet te lang wachten’

Kamperen in Afrika

Na de tocht in Nepal vlogen ze naar Maleisië om in een hutje op het strand van de zon te genieten. Na Maleisië ging de reis verder naar Sumatra, Indonesië om orang-oetans te spotten. Vanaf daar gingen ze naar Hongkong voor een paar dagen, om het laatste deel van de reis in Zuid-Afrika door te brengen. In Kaapstad huurden ze een auto met een tent op het dak die hen naar Johannesburg, Zimbabwe, Botswana, Namibië en vervolgens weer terug in Kaapstad bracht. Heel makkelijk ging dat trouwens niet. Wout: “We zijn in elk land wel naar de garage geweest. Dat ding was oud en een paar keer moesten locals ons helpen met duwen.”

Hyena’s en nijlpaarden

Buiten dat vonden ze Afrika geweldig. Ze zagen de grootste roggen ter wereld, zaten met z’n tweetjes op een camping waar apen en koeien liepen, sliepen in een wildpark waar ’s nachts hyena’s en nijlpaarden te horen waren, wandelden met rangers en zagen vrouwen die 24 uur per dag een kudde nijlpaarden beschermden tegen stropers.

Indrukwekkend Mozambique

Tijdens de reis sliepen Wout en Anouk in hostels en soms bij mensen thuis. “Zo konden we een keer ontbijten tussen de buffels.” Wat ze het allermooist aan de reis vonden? Anouk: “We vonden Mozambique heel indrukwekkend. Heel tropisch, prachtig vers fruit, supermooi strand. Het verschil in Afrika tussen donker en wit is best groot, maar daar loopt het gemoedelijk door elkaar heen. In India werden we soms gillend gek, maar achteraf was het zo mooi en zo intens, dat was één van de mooiste ervaringen.”

‘Eigen bubbel’

Ook vond Anouk het fantastisch om samen te kamperen in Afrika. “We zaten samen in onze eigen bubbel: geen internet, geen elektriciteit, samen takken zoeken om hout aan te steken en voor alles de tijd nemen. We zagen daar ook de mooiste sterrenhemel.” Wout is het daarmee eens. “En dan met z’n tweeën in zo’n auto die niet helemaal honderd procent is, dat was echt avontuur.”

Tijdens hun reis hielden Wout en Anouk een blog bij op Polarsteps. Daar lees je nog meer over wat ze allemaal hebben gezien en meegemaakt.

Lees ook
Anouska en Victor gaven huis en haard op voor camperleven: ‘De buitenlucht is ons huis’

Ook een mooie reis maken naar bijvoorbeeld Indonesië of Afrika? Kijk dan eens bij de verre reizen van TUI. Voor nog meer fijne reisberichten op je tijdlijn volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN | WEGTREKKERS

Bron: LINDAnieuws | Foto: Instagram @anoukvanhuissteden @woutbierens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wegtrekkers

Lees dit ook even

Please update your browser