Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Femke en Mathijs reizen met hond en laptop de zon achterna: 'Dit is nu onze levensstijl'

Femke en Mathijs reizen met hond en laptop de zon achterna: 'Dit is nu onze levensstijl'

Je huis verkopen, je werk opzeggen en alles achterlaten om op wereldreis te gaan. In de reisrubriek ‘Wegtrekkers’ spreken we met mensen die het aandurfden. 

| Kirsten Zijderveld

Deze week Femke de Grijs (30) en Mathijs van der Beek (37), die een jaar geleden besloten het hélemaal anders te gaan doen en hun leven in het Noord-Hollandse Barsingerhorn achter zich lieten.

Wegtrekkers

Femke: “Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie raakte ik uitgeput. Ik verdiende met moeite geld, en reizen – waar ik altijd zo van hield – zat er niet meer in. Dat kwam doordat mijn lichaam chronisch ziek bleek te zijn en ik last had van hoogsensitiviteit. Uiteindelijk leerde ik hiermee om te gaan en bloeide ik weer op. Toen mijn vader een hersenbloeding kreeg, besloot ik dat het tijd was om mijn droom te gaan leven.”

Hond reist mee

Omdat Femke online werkt en ook haar vriend Mathijs slechts afhankelijk is van een laptop en een internetverbinding, hoefden ze hun baan niet op te zeggen, maar werken ze op reis gewoon door. Hun huis werd verhuurd en later verkocht, de kat kreeg een nieuw thuis – “Dat was het allermoeilijkst” – en de hond reist gewoon gezellig mee.

‘Gewoon gaan’

Ze hebben geen plan uitgestippeld voor hun reis. Mathijs: “Het is een combinatie van ‘gewoon gaan’ en onze intuïtie volgen. Het enige waar we rekening mee houden, zijn de hond en de zon. We willen niet dat de hond uren moet vliegen of in quarantaine moet, dus reizen we zo veel mogelijk met de auto. Ook kiezen we voor zonnige bestemmingen, omdat Femke dan een stuk beter functioneert.”

Zestien landen

In een jaar tijd reisde het stel al naar en door zestien landen. Zo begonnen ze in Frankrijk, waren ze een kleine twee maanden in Nieuw-Zeeland (de hond was toen even wél bij een oppas), reden ze vanuit Nederland door België, Frankrijk en Spanje naar Portugal én de andere kant op: via Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en en Kroatië naar Bosnië en Herzegovina.

Lees ook
Kamperen in Afrika en klimmen in Nepal: Anouk en Wout reisden acht maanden de wereld rond

‘Ik voelde me thuis’

Vooral die laatste bestemming maakte veel indruk, vertelt Femke. “Ik vond de Bosnische piramides heel mooi. Ik voelde me helemaal thuis daar en daar was ik zo blij mee. Het zou goed kunnen dat we daar nog een keer naartoe gaan.” Voor Mathijs was het een bijzondere ervaring om in Nieuw-Zeeland te zijn. “De broer van mijn opa is daar gaan wonen en die hebben we bezocht.”

Werken en reizen tegelijkertijd

Nu zijn Femke en Mathijs op het Canarische eiland Fuerteventura, waar ze tot april blijven. “De vrijheid bevalt ons heel goed. Normaal heb je een huis en zit je ergens aan vast, maar als we willen, kunnen we bij wijze van spreken morgen ergens anders heen”, zegt Mathijs. Hoe ze dit allemaal bekostigen? “We werken en reizen tegelijkertijd. Een deel van de tijd doen we leuke dingen, zoals naar het strand gaan, en dan zitten we daarna weer een paar uur achter de laptop.”

Nieuwe levensstijl

Wat de volgende bestemming gaat worden, weten ze nog niet precies. “We hebben gemerkt dat we het fijn vinden om een langere tijd, minimaal een maand, op één plek te zijn. We kijken in april gewoon wat we dan willen.” In ieder geval is dit geen tijdelijke reis, maar hun nieuwe levensstijl. Femke: “Op den duur willen we wel een (vakantie)huisje hebben, waar we af en toe naar terug kunnen keren, maar reizen blijven we sowieso doen.”

Je kunt hier meer lezen over de reis, en hier volg je Femke op Instagram.

Lees ook
Sven (27) en Marike (29) reizen werkend de wereld over: ‘Werk voelt hier heel anders dan thuis’

Nog meer fijne reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN | WEGTREKKERS

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privéfoto's Femke & Mathijs

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser