reizen

Weer een babydolfijn overleden door selfie-makende toeristen

Weer een babydolfijn overleden door selfie-makende toeristen

In de Zuid-Spaanse badplaats Mojácar is een verdwaalde babydolfijn overleden nadat ‘honderden’ toeristen om het beestje heen stonden en met het dier op de foto wilden.   

| Suzette Hermsen

Daarbij hielden ze de spuitgaten van de dolfijn af en toe dicht.

Lees ook
Babydolfijn overlijdt in handen van selfie-makende toeristen

Stress
De strandwacht van Mojácar probeerde de enorme meute nog bij het dolfijntje weg te houden, maar dat mocht niet baten. Korte tijd later overleed het beestje aan de gevolgen van stress. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In Argentinië overleed in februari om diezelfde reden nog een dolfijntje.

Oproep
In een boze brief roept Dierenorganisatie Equinac op aangespoelde dieren met rust te laten en hulpdiensten in te schakelen. “De dieren aanraken en je erboven verdringen om foto’s te maken, kan hen in zware shock brengen, wat hart- en ademfalen kan veroorzaken. Daar is dit diertje dan ook aan overleden”, aldus de organisatie.

Sterft van stress
En verderop: “We moeten wederom vaststellen dat de mens de meest irrationele soort is die er bestaat. Velen zijn niet in staat empathie te voelen voor een eenzaam levend wezen, gescheiden van zijn moeder en volledig in de war. Het enige wat ze in hun egoïsme willen doen is een foto maken en het dier aanraken terwijl het sterft van de stress.”

Verboden
De dierenorganisatie kan niet met zekerheid zeggen of het dolfijntje nog wel had geleefd als de toeristen hem met rust hadden gelaten, maar daar verandert hun boodschap niet door: “Deze dieren zijn beschermd. Ze aanraken en beschadigen is sowieso ook bij de wet verboden.”

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Mirror | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser