reizen

Week geen sex in ruil voor vakantiedag? Kwart Nederlanders vindt dat príma deal

Week geen sex in ruil voor vakantiedag? Kwart Nederlanders vindt dat príma deal

Zou jij er van alles en nog wat voor over hebben om wat extra vakantiedagen op de kop te tikken? Je bent niet de enige. 

| Suzette Hermsen

Alcohol, toetjes en social media: Nederlanders laten het allemaal met liefde (tijdelijk) staan in ruil voor een extra dagje vrij.

Lees ook
Laat dat taartje maar even staan: Finnair weegt passagiers voor het boarden

Onderzoek
Dit blijkt uit het Expedia Vacation Deprivation onderzoek, een jaarlijks wereldwijd onderzoek van online reisbureau Expedia en onderzoeksbureau Northstar naar de vakantiegewoonten en -behoeften van werknemers.

Dubbel zoveel
Zo gaf bijna de helft van de Nederlandse ondervraagden aan dat ze met liefde een week lang alcohol zouden opgeven (49 procent), het toetje zouden overslaan (48 procent) en social media zouden uitschakelen (37 procent) in ruil voor een dag vakantie extra per jaar. Nog verrassender is dat een kwart zelfs een week sex zou opgeven, een twee keer zo hoog aandeel als vorig jaar.

Vakantietekort
Hoewel we dus met liefde ‘de liefde’ een weekje in de ijskast zetten, doet Nederland het toch prima op het gebied van ‘vakantiedeprivatie’: het gevoel dat iemand niet genoeg vakantietijd heeft of niet alle vakantiedagen kan opnemen. Slechts 39 procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan ‘vakantiegedepriveeerd’ te zijn, tegenover 81 procent in Zuid-Korea, 66 procent in Frankijk en 65 procent in Maleisië.

NIEUWS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: Expedia | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser