reizen

Advertorial Waarom je deze zomervakantie écht eens naar Suriname moet gaan

Waarom je deze zomervakantie écht eens naar Suriname moet gaan

Bali, Thailand of Costa Rica: een verre reis maken is tegenwoordig hartstikke hip. Weleens aan Suriname gedacht? Wij zijn om.

Tropische temperaturen? Check. Een hartstikke heerlijke keuken? Check. Vriendelijke locals? Check.

Goddelijk genieten in de natuur
De tropische temperaturen verraden het al: de Surinaamse natuur is totaal anders dan ons landschap. Trek het binnenland in en bezoek Brownsberg, een prachtig natuurreservaat in Brokopondo. Het gebied ligt op een 400 meter hoge heuvel en maakt deel uit van het Amazoneregenwoud. Je kunt hier de brulaap, trompetvogel en de agoeti (knaagdier) spotten, maar ook fantastische watervallen.

Stukje geschiedenis
Ben je een stadsmens? In Paramaribo vind je Fort Zeelandia: een plek met een donkere geschiedenis – de Decembermoorden vonden hier plaats – maar tegenwoordig een prachtige fort waar de Surinaamse geschiedenis uitgebreid verteld wordt. Klim ook even naar de top en geniet daar van een waanzinnig uitzicht over de Surinamerivier.

Snoepen, snacken en snaaien
Maar eten (maken) kunnen ze in Suriname écht als de beste. Aan het einde van de Waterkant vind je de Centrale Markt van Paramaribo. Deze overdekte markt heeft twee verdiepingen en is daarmee de grootste overdekte markt van het hele Caribische gebied. Struin langs de kraampjes en geniet van vis, vlees en echte Surinaamse lekkernijen.

De reiskriebels gekregen? Of wil je meer weten over dit hemelse plekje op aarde? TUI heeft genoeg informatie om je over de streep te trekken.

ADVERTORIAL | REIZEN

Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Gloria-Bea VerhageGloria-Bea Verhage

Never nooit, het is daar hartstikke benauwd heet. Kan daar echt niet tegen...

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser