Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Vrouw adopteert baby na toevallige ontmoeting met zwangere medepassagier in vliegtuig

Vrouw adopteert baby na toevallige ontmoeting met zwangere medepassagier in vliegtuig

Toen de Amerikaanse, hoogzwangere Samantha Snipes haar vlucht miste en daardoor de volgende moest nemen, kwam ze naast Temple Phipps te zitten, die haar leven voorgoed veranderde.

| Marloes van Wijnen

Wat begon als een toevallige ontmoeting, eindige in een adoptie.

Lees ook
Moeder en dochter praten na 27 jaar éindelijk over adoptie en dat zorgt voor tranen

Toevallige ontmoeting

Samantha had een vlucht geboekt omdat ze haar vriend, van wie ze zwanger was, verliet. Ze was 24 jaar oud, zat in een ongezonde relatie en besloot om die reden bij de vader van haar ongeboren kind weg te gaan. Ze was er zelf echter nog niet uit of ze het kind, in haar eentje, wilde houden of niet. Ze sloot adoptie dan ook niet uit.

Veertig en kinderloos

Het gevoel dat dat misschien wel de juiste beslissing zou zijn, werd bevestigd toen ze naast Temple kwam te zitten, die zag dat Samantha zwanger was en een gesprekje aanknoopte. Samantha gooide vervolgens haar hele levensverhaal op tafel, en sloot af met haar twijfels over adoptie. Temple, inmiddels al in de veertig en kinderloos, gaf vervolgens haar nummer, voor het geval dat.

Telefoontje

Drie dagen later ontving Temple een telefoontje van Samantha: of ze langs wilde komen. Samantha was net – drie weken te vroeg – bevallen van een gezonde baby en ervan overtuigd dat Temple de juiste moeder voor het kind zou zijn. Een week later hakten de vrouwen de knoop door: Temple adopteerde het kindje.

Onderdeel van de familie

“Het was doodeng, maar het was de beste keuze die ik kon maken”, laat Samantha aan WRAL, een lokale televisiezender in North Carolina, weten. Samantha woont bij Temple en haar zoon, Vaughn Preston Phipps, in de buurt en wordt inmiddels beschouwd als familie.

Nieuw programma op LINDA.tv

Voor een nieuwe LINDA.tv-programma zijn wij op zoek naar mensen die elkaar op een bijzondere, maar toevallige manier hebben ontmoet. Kwam jij jouw nieuwe vlam tegen tijdens een spoedcursus ‘Hoe overleef ik een gebroken hart’? Of bleek de caissière uit de buurtsuper opeens jouw zus te zijn? Laat het ons weten in een uitgebreide mail.

Temple (tweede van links), Vaughn en Samantha (rechts):

Temple en Vaughn:

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: WRAL | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser