Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Vliegpassagier krijgt 400 euro boete vanwege het bewaren van een appel

Vliegpassagier krijgt 400 euro boete vanwege het bewaren van een appel

Denk je dat inmiddels alle regels van vliegvelden wel kent, dan heb je dit verhaal nog niet gehoord: een passagier die van Parijs naar de VS vloog, heeft een boete van 400 euro gekregen omdat ze een appel had bewaard. 

| Suzette Hermsen

Niet wetende dat dit appeltje voor de dorst haar heel duur zou komen te staan.

Lees ook
Australisch jochie (12) ruziet met z’n moeder, pikt haar creditcard en vliegt naar Bali

Appel

Crystal Tadlock was op de terugweg van Parijs naar de VS, toen ze vlak voor het einde van de Delta Air Lines-vlucht nog een appel van de bemanning aangeboden kreeg.

Douane

Wie wat bewaart heeft wat, moet Tadlock hebben gedacht. Ze stopte de plastic zak met de appel erin, in haar handbagage. Eenmaal op vaste grond moest Tadlock door de douane waar ze er werd uitgepikt.

Fruitsmokkel

“Zo, wat hebben we hier”, zou de douanier tegen de vrouw hebben gezegd toen hij de appel uit haar tas viste. Waarna Tadlock met stomme verbazing aanhoorde dat je fruit niet zomaar de VS mag invoeren, zonder dat dat eerst is aangegeven.

Lees ook
Vliegtuigstoelen oncomfortabel? Wacht maar: binnenkort vliegen we misschien staand

Parijs duur?

Aan CNN vertelt de vrouw dat ze vroeg of ze de appel dan even weg moest gooien of op kon eten, maar dat was geen optie. Sterker nog, nadat de man had gevraagd of haar reisje naar Parijs duur was geweest, had hij haar medegedeeld dat die nu nog duurder zou worden. Hij zadelde haar op met een boete van 500 dollar, omgerekend een dikke 400 euro.

Crimineel

De vrouw stapte met haar verhaal naar de pers én de rechter. Ze vindt dat Delta de appels niet had mogen uitdelen, of dat de crew de passagiers op z’n minst had moeten waarschuwen dat fruit moet gedeclareerd moet worden. Daarnaast had de douane haar best wat vriendelijker mogen behandelen, in plaats van “dat ik voor zoiets als een crimineel werd behandeld”.

Appeltje schillen

Volgens de wet komt Tadlock er nog relatief goed vanaf: de boete had kunnen oplopen tot duizend dollar. Ondanks dat geeft de vrouw niet op en stapt naar de rechter, om dat peperdure appeltje nog even met Delta te schillen.

Meer van dit soort berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CNN | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser