Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Oostenrijker beklimt 7000 meter hoge berg in Nepal en de beelden zijn krankzinnig

De Oostenrijkse bergbeklimmer David Lama heeft in oktober de bijna 7000 meter hoge berg Lunag Ri op de grens tussen Nepal en Tibet bedwongen.

| Suzette Hermsen

Vind je daar niet zo veel van? Dan moet je de video van zijn klimtocht maar eens bekijken.

Met een camera en drone op pad

Lama, die een Napelese achtergrond heeft, beklom de berg met een digitale camera op zijn lichaam en een drone die hem vanuit de lucht achtervolgde. En werkelijk, ook al heb je niks met bergbeklimmen, deze beelden laten geen mens koud. Als je het zo ziet, kun je als gewone sterveling onmogelijk iets anders denken dan ‘krankzinnig werk’. In de positieve betekenis van het woord dan.

Hartaanval

Het was niet Lama’s eerste poging om de top van de Lunag Ri te bereiken. Hij probeerde het al drie keer eerder. Dat deed hij samen met bergbeklimmer Conrad Anker. In 2016 redden ze het bijna, maar moesten enkele honderden meters voor de top terugkeren omdat Anker een hartaanval kreeg. Gelukkig overleefde de bergbeklimmer het, maar een vierde poging, daar begon hij niet meer aan.

Lees ook
Bergklimmer na drie dagen onderkoeld gevonden in Cascadegebergte

VIDEO'S | SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | LEKKER KIJKEN

Bron: NOS | Foto: Still video YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser