Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Verhuur je je huis via Airbnb, kom je bij terugkomst terecht in déze ravage

Verhuur je je huis via Airbnb, kom je bij terugkomst terecht in déze ravage

Een vrouw uit Parijs verhuurde drie weken lang vol vertrouwen haar studio in de Franse hoofdstad, maar belandde bij terugkomst in een enorme ravage. 

| Suzette Hermsen

En zelfs het woord ravage is eigenlijk nog een understatement.

Lees ook
Zuid-Afrikaanse vrouw over duw van trap Airbnb-verhuurder: ‘Ik zit onder de blauwe plekken’

Uitwerpselen
Omdat ze in eerste instantie maar geen reactie van Airbnb kreeg, kwam ze in digitaal protest. Op Facebook post ze een bericht met een viertal foto’s waarop te zien is dat er van de mooie studio praktisch niets meer over is.

In shock
Het bijschrift luidt: ‘Overal lagen uitwerpselen, urine en een gigantische hoeveelheid lege alcoholflessen. Alles was besmeurd, van de vloer tot het plafond, van de hal tot de slaapkamer. Het bed was zelfs als toilet gebruikt. Ik was in shock. Was dit de flat die ik voor drie kwart met eigen handen had opgeknapt? Tijdens mijn vakanties? Met het grootste oog voor detail?’

Vergoeden
Hoewel Airbnb zich in eerste instantie stilhield, heeft het bedrijf inmiddels aangegeven alles te vergoeden: ‘We hebben een nultolerantie voor dit soort gedrag, hebben de betrokken gast van Airbnb verwijderd en bieden de host nu de nodige ondersteuning. Er hebben al meer dan 200 miljoen gasten in Airbnb’s verbleven en slechte ervaringen zijn uiterst zeldzaam’, aldus hun verklaring.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: HLN | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser