Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

vakantieliefde

Joyce werd verliefd in Indonesië en runt nu samen met haar aanstaande een hostel

Joyce werd verliefd in Indonesië en runt nu samen met haar aanstaande een hostel

Joyce (32) ging in haar eentje twee weken op vakantie naar Karimunjawa, een eiland in Indonesië. Tijdens dit korte verblijf werd ze verliefd en kreeg haar leven ineens een hele andere wending.

| Joyce van den Muijsenberg

Inmiddels staat de bruiloft gepland op 30 april.

Lees ook
Christel ontmoette een stadgenoot uit Maastricht op Bali en de vonk sloeg meteen over

Karimunjawa

In 2015 ging ik op vakantie naar Karimunjawa. Een authentiek archipel, bestaande uit 27 tropische eilanden ten noorden van Java, Indonesië. De eerste keer in mijn leven dat ik écht alleen op vakantie ging.

Zonsopgang

Ik werd direct verliefd op het eiland. Je kunt er prachtig snorkelen, duiken, kajakken, hiken en kamperen op onbewoonde eilanden. Maar ik werd niet alleen verliefd op dit eiland, ik werd ook verliefd op Sudar (27) die in het hostel werkte waar ik verbleef. Twee dagen na mijn verblijf was er een feest op het strand met een kampvuur. We bleven zo lang dat we naar de zonsopgang konden kijken.

Vakantieliefde Karimunjawa

Mooiste plekken

De daaropvolgende dagen moest Sudar elke dag werken. Bij het ontbijt hielp ik hem wel eens met het bakken van pannenkoeken voor de gasten. In de dagen dat hij vrij was, liet hij me de mooiste plekken van het eiland laten zien.

Bali en Java

Na een veel te kort verblijf van twee weken ging ik terug naar Nederland om weer te gaan werken. Het was altijd al een droom van me geweest om in het buitenland te wonen en te werken dus na vier maanden besloot ik terug te gaan naar Karimunjawa. Terug op dit prachtige eiland hebben Sudar en ik eerst twee weken door Bali en Java gereisd.

Vakantieliefde Karimunjawa

Uit de hand gelopen grapje

Sudar en ik maakten veel grapjes om samen een hostel te gaan starten. Hij met zijn jarenlange ervaring in toerisme, ik met mijn ervaring in de marketing, communicatie en evenementenbranche: de ideale combinatie. En ja hoor, na onze reis gingen we op zoek naar een pand om te huren voor een hostel. Een uit de hand gelopen grapje kun je het wel noemen ja.

Twijfels

Het was erg spannend om samen het hostel op te zetten, omdat je beiden een andere achtergrond en een andere manier van denken hebt. Daarnaast heb je natuurlijk nog de cultuurverschillen. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat ik hier in Indonesië echt mijn plekje had gevonden en we echt van elkaar wisten dat we serieus waren.

Vakantieliefde Karimunjawa

Geen dag spijt

Wat ik vooral erg mooi vind aan Indonesië is dat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Bovendien zijn ze dankbaar met de kleinste dingen. Daarnaast ben ik groot fan van het eten hier en niet te vergeten het weer, die koude dagen in Nederland mis ik absoluut niet. Op 30 april trouwen Sudar en ik in Indonesië, uiteraard in traditionele Javaanse kleding. Ik heb nog geen dag spijt van mijn besluit om het buitenlandse avontuur aan te gaan.

Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar suzette@lindanieuws.nl en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

kitty kerstholtkitty kerstholt

Waar kan ik reserveren voor jullie hostel? Eind dit jaar ben ik als het goed is in Indonesië en ik zou graag langskomen :)

Joyce Van den muijsenbergJoyce Van den muijsenberg

Hi Kitty, Leuk dat je naar Karimunjawa wilt komen. We hebben twee hostels, The Happinezz &Panorama. Voor meer info stuur gerust een mail naar thehappinezz@gmail.comJoyce

Meer vakantieliefde

Lees dit ook even

Please update your browser