vakantieleed

Meggie (27) ging met buikkrampen op vakantie en kwam thuis met een afgestorven eierstok

Meggie (27) ging met buikkrampen op vakantie en kwam thuis met een afgestorven eierstok

Meggie ging met haar vriend naar Macedonië op vakantie. Die buikkrampen, daar moest ze zich niet zo druk over maken, had de dokter in Nederland gezegd. Maar toen ging het mis.

| Meggie Lieren

Ze belandde in het ziekenhuis, werd op haar onderbuik geslagen, en kreeg daarna geen nieuws om blij van te worden.

Lees ook
Madelon (25) belandde anderhalve week in ziekenhuis na busongeluk in Thailand

Macedonië
“In de zomer van 2016 ging ik met mijn vriend naar Macedonië. Ik had al een paar dagen last van enorme buikpijn, maar volgens de dokter was het een spastische darm. Toen ik drie dagen op vakantie was ging het mis. Ik voelde het al aankomen, maar ik wilde niet zeuren, want volgens de dokter moest je met een spastische darm ‘leren leven’.”

Meggie

Ambulance
“Toen ik ’s nachts in bed lag, besefte ik dat het niet goed was. Ik maakte mijn vriend wakker en huilde van de pijn. Hij belde de ambulance. In het ziekenhuis was iedereen in paniek: ze dachten dat ik ging bevallen. Ze gaven me een spuit, en dirigeerden me naar een hard bed om te slapen. Het bloed zat op de muren in de kamer en de grond van de wc was kletsnat. Mitch bleef bij me. Ik wilde naar huis en was doodsbang. Na een aantal uur besloten we weg te gaan. Er werd toch niets gedaan en de pijn bleef hetzelfde.”

Meggie

Verkeerde privékliniek
“Mitch belde mijn dokter en zorgverzekering in Nederland. Zij adviseerden een privékliniek. Daar werd ik op een bank gelegd waar de arts me op mijn onderbuik sloeg. Ze dachten dat ik een blindedarmontsteking had. Omdat we dit niet geloofden, bleven we doordrammen: ik wilde een extra bloedtest. De arts werd boos. Dat was de druppel, en we besloten om weg te gaan. De arts rende achter ons aan: hij wilde dat ik een brief ondertekende dat ik de zorg weigerde. Ik besloot om dat niet doen en we gingen weg. Ik was doodsbang dat ik de verkeerde keuze had gemaakt.”

Inwendige echo
“Toen we terugkwamen in het hotel, viel ik in slaap. Later maakte Mitch me wakker en reden we naar een nieuw ziekenhuis. Daar moest ik een inwendige echo laten maken. Eindelijk kwamen we erachter wat het was: ik had een cyste die om mijn eierstokken was gedraaid. Weer belden we een Nederlandse arts, en hij zei dat we naar Nederland moesten komen. Hij wist al wat er gebeurd was: mijn eierstok was afgestorven. Uiteindelijk ben ik geopereerd in Hoofddorp.”

Meggie

Engeltjes
“Mijn eierstok is eruit gehaald, waardoor ik er nu nog maar één heb. Na een lang herstel voel ik me nu weer goed en heb ik geen last meer. Het was een bizarre maar ook wel een bijzondere tijd, waarin we altijd positief zijn gebleven. Ik heb een aantal engeltjes om me heen gehad die me enorm hebben gesteund en daar ben ik ze dankbaar voor.”

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer vakantieleed

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser