Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

vakantieleed

Ellen (31) kwam vanuit Bali terug voor de bruiloft van haar broer, maar had 24 uur vertraging

Ellen (31) kwam vanuit Bali terug voor de bruiloft van haar broer, maar had 24 uur vertraging

Ellen was op wereldreis met haar vriend en ging tussendoor naar Nederland voor de bruiloft van haar broer. Die reis ging alleen niet zo soepel.

| Isabel Ockers

Zo deden ze uiteindelijk 48 uur over de reis – zonder slaap – en zaten ze in vijf verschillende vliegtuigen.

Lees ook
Lotte (20) ging backpacken in Azië en kreeg een scooterongeluk: Ik weet niks meer van de val

Lange reis
“Mijn vriend Thomas en ik hadden allebei ontslag genomen om een lange reis te maken. We gaven een afscheidsfeest, pakten onze tassen in en stapten afgelopen maart op het vliegtuig naar Bangkok. We waren een paar maanden op pad toen we te horen kregen dat mijn broer in augustus ging trouwen. ‘Leuk, dat wordt eventjes tussendoor naar Nederland’, dachten we enthousiast. Dus we boekten tickets vanaf Denpasar (Bali) naar Amsterdam. Om kosten te besparen zouden we via Kuala Lumpur en Dubai reizen. Met twee keer overstappen en een lange wachttijd wisten we wat ons te wachten stond.”

Ellen

Pech
“Althans, dat dachten we. Want echt alles wat mis kon gaan, ging mis. Het begon met een beetje pech toen bleek dat we extra moeten betalen voor het inchecken van de bagage, kon gebeuren. En het hotel in Kuala Lumpur, waar we de wachttijd zouden doorbrengen, was ineens twee keer zo duur. Jammer, maar afijn. We waren al lang blij dat we het eerste deel van de reis achter de rug hadden en nu even bij konden slapen.”

Technisch mankement
“De dag erna namen we plaats in het vliegtuig dat ons naar Dubai zou brengen. We zaten helemaal klaar voor vertrek toen de piloot omriep dat we een vertraging van tien minuten hadden vanwege een technisch mankement. Gezien we in Dubai een overstaptijd van anderhalf uur hadden, maakten we ons niet zo druk. Maar de tien minuten werden verdubbeld en uiteindelijk ging het om een vertraging van drie uur. We moesten allemaal het vliegtuig uit. De chaos was compleet: er stonden honderden passagiers bij de gate die geen idee hadden wat ze moesten doen. De informatie die het grondpersoneel gaf was moeilijk te volgen en tegenstrijdig.”

ellen

Nieuwe tickets
“We baalden als een stekker dat we de vlucht vanuit Dubai naar Amsterdam niet meer konden halen. Na een paar uur werd duidelijk dat ze voor iedereen nieuwe tickets gingen boeken. Daarvoor moesten we wel naar de transitbalie in de vertrekhal. Wat inhield dat we weer door de douane moesten (met een lange rij), onze bagage moesten ophalen en twintig minuten moesten lopen naar de balie. Na veel geduld en gedoe kregen we te horen dat we dezelfde avond met een andere vliegmaatschappij naar Amsterdam konden vliegen, via Mumbai. We waren blij dat we niet één of twee nachten hoefden te wachten, wat bij anderen soms wel het geval was. Nu zouden we ‘maar’ een vertraging van twaalf uur hebben.”

Of toch niet
“Inmiddels waren we behoorlijk moe toen we het vliegtuig naar Mumbai instapten. We hoopten dat we in het vliegtuig wat slaapuren konden inhalen. We gaven elkaar een high five toen we in de lucht zaten: eindelijk naar huis. Echter, na ongeveer twee uur riep de piloot om dat het vliegtuig een technisch mankement had en weer ging landen in Kuala Lumpur. ‘Oh nee, niet weer’, dacht ik. Om half twee ’s nachts moesten we dus weer het hele riedeltje langs: door de douane, tassen halen en nieuwe vliegtickets regelen. De hotels op het vliegveld zaten vol, dus we moesten wat ‘slapen’ op stoelen.”

Ja-woord
“Om zes uur in de ochtend kregen we eindelijk andere tickets naar Amsterdam (via Dubai). Alles bij elkaar hadden we een vertraging van 24 uur, waren we 48 uur aan het reizen , met amper slaap, en zaten we in vijf verschillende vliegtuigen. Desalniettemin waren we blij om onze familie weer te zien en was het bijzonder om mijn broer het ja-woord te zien geven.”

ellen

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Ellen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer vakantieleed

Lees dit ook even

Please update your browser