Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

We vliegen komende zomer weer massaal naar Turkije en Tunesië

We vliegen komende zomer weer massaal naar Turkije en Tunesië

De reisadviezen voor vakantielanden als Turkije en Tunesië zijn nog niet bepaald zorgeloos, maar toch worden er weer volop zomervakanties naar deze landen geboekt. 

| Justine Wouterson

De aantrekkelijke lage prijzen lijken veel Nederlanders belangrijker te vinden dan hun veiligheid.

Lees ook
Goed beslagen ten (r)eis: tijdens deze vakanties leer je nog eens wat

Gigantische stijging

Brancheorganisatie van de reiswereld ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) zag het aantal Turkije-boekingen in januari met maar liefst 90 procent toenemen. Reisorganisatie Corendon ervoer zelfs een stijging van 137 procent. Het land verloor enorm aan populariteit bij vakantiegangers na enkele terroristische aanslagen en de mislukte staatsgreep.

Weer helemaal in trek

Ook het door de vluchtelingencrisis zwaar getroffen Griekenland, Egypte, dat kampt met politieke spanningen en terreurdreiging, en Tunesië, waar de afgelopen jaren meerdere aanslagen in toeristisch gebied gepleegd werden, zijn weer in trek. Bij Corendon verdubbelde het aantal boekingen naar Griekenland en Egypte, en ook Tui zag de populariteit van beide bestemmingen toenemen. Het aantal Tunesië-vakanties groeit gestaag, maar voorzichtig”, aldus Mirjam Dresmé van de ANVR.

Veiligheidsrisico’s

De reisadviezen zijn nog niet bepaald rooskleurig voor enkele van bovengenoemde bestemmingen. Voor grote delen van Tunesië en Egypte wordt geadviseerd om alleen ‘noodzakelijke’ reizen te maken. Langs de kusten van beide landen en Turkije geldt ‘let op, veiligheidsrisico’s’.

Aanlokkelijke prijzen

Volgens Jos van der Sterren, directeur van de academie voor toerisme, hebben we een relatief kort geheugen als het op vakanties aankomt. “Het effect van een aanslag of een onrustige situatie kan heel kort zijn. Het hangt er ook van af hoe de regering omgaat met wat er in een land gebeurt. In Turkije is bijvoorbeeld te zien dat Erdogan zich niet tegen toeristen keert”, zegt hij tegen De Stentor. Ook vallen we snel voor lage prijzen, meent Dresmé.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: De Stentor | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser