Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Tijd om te testen: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Tijd om te testen: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Iedereen met een béétje corazon voor Spanje heeft vast niet gemist dat wij onlangs twee vriendinnen zochten om Valencia te testen voor LINDA.lab. Wendy (29) en Angela (29) waren de gelukkigen. 

De twee vriendinnen én nichten vlogen* naar Valencia en dat die reis één grote gezellige fiësta was, zie je meteen.

Lekker warm(pjes)

Zon, zee, st(r)a(n)d, een leuke local, een biertje, een cocktail, nog maar een biertje want ja, die lekkernijen uit de Spaanse keuken moeten wel soepel worden weggespoeld natuurlijk. Deze video maakt dat je na – of tijdens – het kijken denkt: potverdikkie, wat een te gekke stad, ik wil ook.

Ik wil ook

Dan zeggen wij: je hebt gelijk. En als je boektechnisch niet weet waar te beginnen, helpen wij je een handje op weg. In het vierdaagse arrangement van TUI zit bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt om je deze toffe stad in vier dagen helemaal eigen te maken. Die leuke trip met een local bijvoorbeeld, en een verblijf in het hotel waar je elke ochtend met de energie van een opgeladen batterypack je bed uit springt. Nog meer voorpret? Hier onze tien tips voor Valencia. Graag gedaan.

1. Verdwalen in het oude centrum

Laat je plattegrond en Google Maps voor wat ze zijn en wandel door de wirwar aan smalle straatjes en mooie gebouwen die het oude centrum rijk is. Verdwalen was nog nooit zo fijn, en aangezien het oude centrum niet al te groot is, vind je de weg ook zo weer terug.

oude centrum Valencia

2. Spring maar achterop bij mij 

Valencia is een heerlijke stad om doorheen te fietsen (want prachtige parken en de kustlijn). Veel hotels bieden fietsverhuur aan, maar ook in de stad zelf kun je op bijna iedere straathoek een fiets huren, vaak voor een vaste dagprijs. Gemiddeld betaal je zo’n € 9 per dag. Wat je ook kunt doen, is deelnemen aan het Valenbisi-fietssysteem, dat 2750 fietsen aanbiedt, verspreid over 275 punten in de hele stad. Lever je een fiets binnen een half uur weer in, dan betaal je niks. Het eerste halve uur extra kost € 0,52. Daarna betaal je voor ieder heel uur € 3,12. Het systeem is dus gebaseerd op kort gebruik. Ideaal voor als je om het half uur op een terrasje neer wil strijken.

3. Vamos a la playa

Een stad aan het strand: veel hemelser kun je het niet krijgen. En ja, die stranden zijn dus ook nog eens hartstikke binnen handbereik. Het enige wat jij hoeft te doen is een plekje vinden bij een van de vele leuke tentjes aan ‘la playa’, om daar vervolgens de hele dag te blijven zitten (of liggen).

4. Stad van de Kunst en de Wetenschap

Houd je van historische gebouwen, maar kun je een moderne noot tijdens je vakantie ook wel waarderen? Bezoek dan vooral Ciutat de les Arts i les Ciències, oftewel de Stad van de Kunst en de Wetenschap. Dit futuristische complex staat in groot contrast met de historische binnenstad en bestaat uit zes onderdelen waaronder het operagebouw, een bioscoop en het wetenschapsmuseum. Wandel er doorheen en je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Ciutat de les Arts i les Ciències

5. Streetart voor op de foto 

Spot toffe streetart in El Carmen, de oudste wijk van Valencia. Deze wijk bestaat uit smalle straatjes en heeft een beetje een rauw randje. Ideaal om doorheen te struinen en een paar kleurrijke foto’s te maken.

6. Vegetarisch genieten bij Grupo Copenhagen

Even genoeg van alle paella? Ga dan eten bij een van de drie vegetarische restaurants van Grupo Copenhagen die Valencia rijk is: Copenhagen, Oslo of Malmö. Zelfs echte carnivoren zullen hier hun vingers aflikken. De rekening aan het eind van je lunch of diner doet vermoeden dat je weinig hebt gegeten, maar niets is minder waar. Je gaat hier dus zowel met een goedgevulde maag áls met een goedgevulde portemonnee weg.

7. Hola Mercado Central

Struin over de overdekte markten om de lokale sfeer, maar bovenal het heerlijke eten te proeven. De bekendste markt is Mercado Central, waar je allerlei lokale producten vindt, zoals sinaasappels, olijven, gamba’s, hammen en kazen. De markt is gevestigd in een gebouw met een bijzondere modernistische architectuur, en verder kunnen we alleen maar zeggen: foodies, eat your heart out.

markten Valencia

8. Klimmen

Na al dat eten, is het hoogste tijd voor wat beweging. Beklim één (of beide) toegangspoort(en) van de Middeleeuwse stadsmuur: Torres de Quart en de Torres de Serranos, de enige twee die nog over zijn. Je moet jezelf even in het zweet werken, maar het prachtige uitzicht eenmaal bovenop de muur is zeer de moeite waard.

9. Visserswijk

Sla de wijk El Cabanyal tijdens je een bezoek aan Valencia niet over. Dit leuke visserswijkje was tussen 1837 en 1897 een zelfstandige gemeente en vandaag de dag spot je er nog altijd de kleurrijkste en authentiekste vissershuisjes.

10. Tapas 

En tot slot: je kunt Valencia natuurlijk niet verlaten zonder van de heerlijke Spaanse tapas te hebben geproefd. Bij Bar Central middenin Mercado Central, proef je alles wat je geproefd moet hebben. Kun je met een gerust hart en een volle maag weer huiswaarts keren.

tapas Valencia

*Deze reis werd Wendy en Angela aangeboden door TUI.

VIDEO'S | SNACKS | LINDA.LAB | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Anne FreireAnne Freire

Wat een leuke manier om Valencia aan te prijzen. Dit maakt me meer enthousiast dan een schriftelijke reportage zou doen. Vaker doen hoor Linda Magazine!

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser