reizen

Musea, véél ijs en toch ook die gondel: 7 x dit wil je doen in Venetië

Musea, véél ijs en toch ook die gondel: 7 x dit wil je doen in Venetië

Er spreekt bijna geen stad zo tot de verbeelding als Venetië. Gebouwd op 120 eilandjes, verbonden door 400 bruggen, en de romantiek mensen, de romantiek. 

| Suzette Hermsen

Maar waar moet je precies zijn in Venetië? De ervaringsdeskundigen van TUI hebben hun favoriete plekken onder elkaar gezet en daar kun jij nu je voordeel mee doen.

Lees ook
10 x op deze prachtige bruggen (wereldwijd) wil je gewoon blijven lopen

Reden om snel te gaan
Komen ze dan, 7 x de beste tips voor als je binnenkort of over een tijdje naar Venetië afreist. Maar wacht niet al te lang. Experts zeggen dat de romantische stad het niet langer dan een eeuw gaat volhouden.

1. De eilandjes Murano en Burano

Wil je een mooi maar niet al te duur souvenir op de kop tikken én tegelijkertijd een prachtig stukje cultuur spotten, ga dan naar de eilandjes Murano en (of) Burano. Murano dankt zijn beroemdheid vooral aan het bijzondere glas dat hier wordt geblazen. Je vindt de meeste ateliers aan de Fondamenta dei Vetria, oftewel de ‘Kade van de Glasblazers’. Burano is voornamelijk bekend om de traditie dat de vrouwen kantklossen als de mannen weg zijn om te vissen. Het wordt dus of glas, of kant. En, kleine side note: vergeet tijdens een bezoek aan Murano of Burano niet om je heen te kijken, de gekleurde huisjes zijn bijzonder Instagram-waardig.

2. Osteria Bancogiro

Bij dit heerlijke restaurant lunch of diner je op een groot terras direct aan het Grand kanaal. Een beter uitzicht ga je niet krijgen. Stap nadat je bent uitgegeten vanaf het terras zo een taxibootje (of echte gondel) in en laat je onder de wereldberoemde Rialtobrug doorvaren.

3. De wijken Canneregio en Castello

Als je graag wil zien hoe de inwoners van de stad leven, moet je zeker even door de wijken Canneregio en Castello wandelen. Met name de delen rondom de San Paolo kerk, het gebied achter het station en het noorden van de stad zijn populair onder locals. Ook voor echt Venetiaans eten, zit je in deze wijken gebakken.

4. Een gondeltocht, ja toch wel echt

Een gondeltocht waarbij de gondelier ondertussen een deuntje zingt is misschien wat cliché, maar ook wel weer echt een must tijdens een weekend Venetië. Je best doen om er één te vinden is niet nodig. Je vindt ze namelijk letterlijk op iedere straathoek. Een andere (goedkopere) mogelijkheid is te gaan voor een voordelige rondvaart in een ‘Vaporetto’, een waterbus. Omdat Venetië een echte waterstad is, zijn veel bezienswaardigheden met een Vaporetto te bereiken. Een kaartje voor een enkele reis kost €7,50, dus met een dagkaart van €20 ben je mogelijk goedkoper uit.

5. Carnavalsfeest

Eén van de beroemdste festivals ter wereld is het carnavalsfeest in Venetië. Deze feestperiode duurt twaalf dagen en vindt ieder jaar plaats in de maanden februari en maart. Het feest is vooral bekend vanwege de maskers die de feestvierders dragen. Deze rijkversierde Venetiaanse maskers waren oorspronkelijk bedoeld om de sociale status van de drager te verbergen. Zo kon men zich lekker laten gaan, zonder dat de reputatie werd geschaad. Als je tijdens een stedentrip Venetië dit carnaval wilt meemaken is het niet nodig om per se een masker te dragen, maar uiteraard mag het wel.

6. Venetiaans ijs

Neem zeker een bolletje (of vier) bij Gelatoteca SuSo (Calle della Bissa 5453) en Cioccogelateria Venchi (Calle dei Fabbri 989). Ga je geen spijt van krijgen.

7. Gallerie dell’Accademia

In dit wonderschone museum hangen werken van de grote Venetiaanse meesters uit de veertiende tot de achttiende eeuw. De galerie is gevestigd in drie gebouwen langs het Canal Grande en het beroemdste werk dat er hangt ken je ongetwijfeld, de Mens van Vitruvius van Leonardo da Vinci.

Op zoek naar een retourtje Venetië na het lezen van deze tips? Bij TUI boek je deze maand een stedentrip naar deze fantastische Italiaanse stad met €25 kassakorting. Grijp dus nu je kans en trakteer jezelf en je verliefdheid op een heerlijk weekendje weg.

Meer van dit soort vrolijke reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser