Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

'The Beach' naspelen in Thailand? Helaas, 'Leo's strand' tijdelijk dicht voor toeristen

Wilde je altijd nog een keer naar dat wereldberoemde strand waar ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio is opgenomen, dan moet je óf opschieten, of even geduld hebben. 

| Suzette Hermsen

Het idyllische Maya Bay sluit dit jaar namelijk drie maanden lang haar zanderige deuren vanwege totale uitputting.

Lees ook
Droombaan gevonden: krijg betaald om flamingo’s te verzorgen op de Bahama’s

Voor het eerst dicht

Waar het parelwitte strand vorige zomer nog bezocht werd door vijfduizend dagjestoeristen, mag er vanaf juni, bij de start van het laagseizoen, niemand meer op. En dat is voor het eerst ooit.

Maar niet de enige

Het Thaise strand is echter niet de eerste plek die even op adem moeten komen en nodig het ecosysteem weer moet herstellen. Zo werden in 2016 nog de Thaise eilanden Koh Thachai en Koh Phayam gesloten.

Koraalr.i.p

Hoe ernstig het is met de uitputting? Best ernstig. Zo zou volgens recente schattingen tachtig procent van de koraalriffen voor de kust vernield zijn, en dat terwijl deze zo belangrijk zijn om het ecosysteem van de oceaan in balans te houden.

Afval

Hoe dat komt? Helaas dus door het toerisme. Zo breken bezoekers soms doodleuk een stukje koraal af om als souvenir mee naar huis te nemen, duiken ze met camera-apparatuur naar beneden om selfies te nemen met zeesterren, en rijten de vele bootjes met hun ankers het koraal open. Om over het afvalwater van toiletten en restaurants en het plastic dat in zee wordt gedumpt, nog maar niet te praten.

Maya beach, ridiculously busy! 😒 #Thailand #mayabeach #thebeach #leonardodicaprio #beach

A post shared by Jade (@jadeduggleby) on

VIDEO'S | SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Guardian | Foto: Getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser