Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Superdeluxe en bijzonder: in Shanghai kun je binnenkort overnachten in een steengroeve

Superdeluxe en bijzonder: in Shanghai kun je binnenkort overnachten in een steengroeve

Een kilometer of twintig buiten Shanghai opent volgende maand een bijzonder hotel, dat maar liefst tien jaar (!) in de maak is geweest: het InterContinental Shanghai Wonderland hotel.

| Kirsten Zijderveld

Wat er zo bijzonder aan is? Nou, het is gebouwd in een steengroeve waardoor zestien van de achttien verdiepingen ondergronds zijn.

Steengroeve

Het hotel, dat ontworpen is door dezelfde architect als die van Dubai’s Burj Al Arab, zou eigenlijk in oktober open gaan, maar de openingsdatum staat nu op 1 december. Er zijn 337 kamers en suites, die bijna allemaal in de steengroeve liggen en dus technisch gezien ondergronds zijn. De onderste twee verdiepingen liggen zelfs onder water. Daar vind je kamers en een restaurant, die uitkijken op een groot aquarium. Er is ook een sportcomplex met een zwembad.

Tianmen Mountain National Park

Er is zelfs een eigen waterval tegenover het hotel, waar de meeste hotelkamers op uitkijken. Je kunt ook uitzicht hebben op de prachtige kliffen en heuvels van Tianmen Mountain National Park – ook niet verkeerd. Dat het hotel in een steengroeve ligt, zorgt ervoor dat je er ook kunt bungeejumpen en bergbeklimmen.

Boeken

Het kostte een team van meer dan vijfduizend architecten, ingenieurs, ontwerpers en andere medewerkers meer dan tien jaar om het hotel te maken. Kamers zijn te boeken vanaf 20 november en de prijzen beginnen bij 400 euro per nacht.

steengroeve

steengroeve

Lees ook
Dat wordt een duik nemen: Noorwegen krijgt grootste onderwaterrestaurant van de wereld

Voor nog meer fijne reisberichten volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: InterContinental Shanghai Wonderland/Insider/Travel and Leisure | Foto: InterContinental Shanghai Wonderland

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser