reizen

Steeds meer mensen gaan naar Afrika op vakantie

Steeds meer mensen gaan naar Afrika op vakantie

De Verenigde Naties brengen in een rapport naar buiten dat steeds meer mensen op reis gaan naar Afrika. En volgens de organisatie gaat dat aantal alleen nog maar groeien de komende jaren.

| Pim Prins

Het aantal reizigers is sinds de jaren negentig meer dan verdubbeld en het is daarmee de snelst groeiende toeristenbestemming.

Lees ook
Iets om (naar) uit te kijken: overnachten in een luchtverkeerstoren

In trek
De grootste stroom toeristen bezoekt de Noord-Afrikaanse landen: Marokko, Egypte en Tunesië, en daarnaast ook Zuid-Afrika. In totaal worden die landen door 64 procent van het aantal toeristen in Afrika bezocht. Toch worden ook landen als Sudan, Rwanda, Malawi en Nigeria – die toch iets minder voor de hand liggen – veel bezocht.

Binnen Afrika
Door de bewoners van het continent wordt er ook veel gereisd. Zo stelt NOS correspondent Elles van Gelder tegenover de NOS: “Veel bezoekers komen uit de buurlanden, zoals Zimbabwe en Mozambique. Zij bezoeken familie, doen hier boodschappen of kijken of ze hier kunnen werken. Maar er zijn ook Afrikaanse bezoekers uit rijkere landen die naar Zuid-Afrika komen om te shoppen in een van de luxere winkelcentra.”

Goed voor economie
Door het groeiende toerisme groeit ook de toeristische sector en dat is goed voor de economieën van de Afrikaanse landen, aldus de VN. Het werk wordt nu ook relatief vaak gedaan door jongeren en vrouwen, en dat verbetert weer hun positie.

Meer toeristen
Volgens de VN zal Noord-Afrika de grootste en belangrijkste toeristentrekker blijven van het continent. Naar verwachting zal het aantal oplopen tot zo’n 134 miljoen in 2030. Daarbij wordt door de VN verwacht dat Oost-Afrikaanse landen steeds populairder gaan worden.

Lees ook
Deze psycholoog legt uit waarom een langere vakantie niet gelukkiger maakt

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: NOS | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser