reizen

Starbucks opent filiaal in Mexico City dat volledig wordt gerund door vijftigplussers

Starbucks opent filiaal in Mexico City dat volledig wordt gerund door vijftigplussers

Voor iedereen die nog een senior kent die kunstig is met koffie én naarstig op zoek is naar een baan: stuur hem of haar naar Mexico City. 

| Suzette Hermsen

Daar komt een Starbucksfiliaal waar ze alleen werknemers boven de vijftig aannemen. Heb jij er meteen een leuke vakantiebestemming bij.

Koffie met senioren

De nieuwe werknemers van het café worden momenteel getraind door jongere barista’s, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de winkel volledig wordt gerund door veertien senioren, schrijft The Washington Post.

Breder initiatief

De bijzondere sollicitatie-eis is onderdeel van een breder initiatief om senioren in dienst te nemen. Volgens onderzoek gehouden door Rand Corporation leven veel ouderen in Mexico in armoede en hebben ze moeite hun kwaliteit van leven te behouden. De armoede en vergrijzing in Mexico is onder meer het resultaat van het regelmatig ontbreken van goede pensioenregelingen.

Aan het werk houden

Het is geen gering probleem: volgens Reuters is 10 procent van de Mexicaanse bevolking senior. Dat zijn twaalf miljoen mensen, en die groep blijft maar groeien. “Senioren komen lastig aan een baan, maar de behoefte om deze groep aan het werk te houden, bestaat”, zegt de hoogste directeur van Starbucks Mexico tegen Reuters. “Ik ben blij dat ik kan helpen.” Aan het eind van dit jaar wil Starbucks 120 senioren door heel Mexico aan het werk hebben.

Lees ook
Koffie zonder rietje: Starbucks komt met plasticvrij alternatief

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Washington Post | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser