Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Solliciteren maar: voor deze website reis je (betaald) de wereld over

Solliciteren maar: voor deze website reis je (betaald) de wereld over

Een baan waarvoor je veel mag reizen: klinkt dat jou als tropische muziek in de oren? Verdiep je dan in deze droomjob, waarvoor je zes maanden van huis bent. 

| Marloes van Wijnen

Noem het een stage, noem het een sabbatical: voor deze Duitse website reis je een half jaar lang de hele wereld over.

Betaald de wereld over reizen

De reiswebsite Urlaubsguru, de Duitse variant van het Nederlandse Holidayguru, zoekt een reisfanaat die tussen april en mei vertrekt op een droomreis, waarvan alle kosten worden betaald door de website. Je zou verwachten dat het bedrijf daarmee ‘betaalt in vakanties’, maar niets is minder waar: je krijg daarbovenop ook nog gewoon zelf betaald. En wel 1800 euro per maand.

Deel je ervaringen

Wat je precies tijdens die wereldreis gaat doen? Nou, testen, dus. “We zoeken iemand die een half jaar lang op reis gaat om de hotels, luchtvaartmaatschappijen en pakketreizen die Urlaubsguru aanbeveelt te testen, en die zijn of haar ervaringen met onze community wil delen”, leggen de oprichters van het bedrijf uit. “Laat ons zien welke steden het bezoeken waard zijn, en waar je de beste cafés, de mooiste nationale parken en de beste bezienswaardigheden vindt.”

Full-time op vakantie

De vacature staat open tot 15 januari en ook Nederlandse sollicitanten zijn meer dan welkom, al is het wel belangrijk dat je goed Duits kunt praten. Uit alle aanmeldingen worden uiteindelijk de tien beste kandidaten gekozen, die doorgaan naar de volgende ronde. Uit de laatste drie overblijvers kiest Urlaubsguru hun favoriet, die fulltime op vakantie vertrekt.

Lees ook
Selma (33) liep stage in Tanzania, werd verliefd en bleef: ‘Ik organiseer nu safarireizen’

Eerste editie

Het is niet de eerste keer dat de Duitse website op zoek is naar een reisstagiair. In 2015 vond de eerste editie plaats. De gelukkige winnaar bezocht in totaal 44 verschillende plekken, van Thailand tot New York en van Peru tot Los Angeles. Je begrijpt: die bucketlist is binnen no time afgewerkt.

Solliciteren, dus. Dat doe je hier.

SNACKS | REIZEN

Bron: Urlaubsguru | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser