reizen

Bootcamp in Bryant Park of hardlopen langs de Hudson: 5 x sporten in New York doe je zo

Bootcamp in Bryant Park of hardlopen langs de Hudson: 5 x sporten in New York doe je zo

Op vakantie is alles geoorloofd, en in New York eet je natuurlijk de lekkerste cheesecake en ‘one dollar’-pizzapunten. Gelukkig er is ook genoeg te doen als je liever niet rollend terug naar huis gaat. 

| Kirsten Zijderveld

Met deze (gratis) sporttips van reisfanaat Cathelijn Paling pas je ook op je terugvlucht nog in je vliegtuigstoel.

Lees ook
8 x geen tijd te verliezen: dit zijn de lekkerste snacks ‘on the go’ in New York

1. Kajakken op de Hudson

Zwemvest aan, peddels paraat en met een zwiep hijs je jezelf de kajak in. Op een zomerse dag werkt dit heerlijk verkoelend. Bij Pier 96 vind je The Manhattan Boathouse waar je van mei tot oktober elke dag kunt kajakken. De enige eisen zijn dat je ouder dan achttien bent en een zwemdiploma hebt (en nee, die hoef je echt niet te laten zien). Vergeet vooral niet om af en toe even achterom te kijken. Vanaf het water, dobberend op de Hudson, heb je namelijk meteen Manhattans mooiste uitzicht te pakken.

2. Planken tussen de wolkenkrabbers

’s Ochtends kun je plaatsnemen tussen de tientallen sportieve New Yorkers voor wat rekken en strekken. Kies een van de kleurrijke matjes en voor je het weet sta je met z’n allen ondersteboven in de neerwaartse hondenstand. Nog niet zo vaak aan yoga gedaan? Ook als beginner kun je meedoen. En als het je even de pet te boven gaat, doe je gewoon de foetushouding. Aanmelden kan hier.

3. Bootcamp in Bryant Park

Deze les is er een voor de vroege vogels onder ons, want hiervoor gaat de wekker al om zes uur. Regen of zonneschijn, om half zeven stipt sta je op z’n Amerikaans te high fiven met je gapende mededeelnemers rondom de fontein in Bryant Park. Maar geen zorgen, na de eerste push-ups en squats is het gapen je snel vergaan. En het fijne is: na dit lesje van The Rise lijkt cafeïne ineens hoog overschat en ben je zo wakker als ’t maar kan. Op de hoek van 6th avenue en 44th street haal je bij de fruit cart dan ook een lekkere verse smoothie in plaats van koffie.

4. Rennen langs de Hudson of een rondje Reservoir

Als je langs de Hudson rent, biedt de wind nog enige verkoeling. Ga extra vroeg in de ochtend of op het eind van de dag rond een uur of acht, vlak voordat de schemering inzet en de zon langzaam verdwijnt achter de gebouwen van New Jersey. Toch liever naar Central Park? Kies dan de ingang 86th en Central Park West en loop recht op het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir af. Ga rechtsaf en in zo’n 2,5 kilometer ren je om de immense plas heen. Na elke meter die je maakt, wordt het uitzicht een beetje mooier.

5. Pilates op Fountain Terrace

Tijdens een stedentrip loop je je benen uit je lijf, al helemaal in New York. Daarom is het extra lekker om je lichaam wat te versoepelen en je core te trainen. Pilates is hier perfect voor. Deze zomer liggen er elke maandagochtend om half acht uur dertig matjes klaar op het Fountain Terrace in Bryant Park. Wees er snel bij, want alleen de eerste dertig aanwezigen krijgen een plekje.

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis en alleen voor yoga moet je je aanmelden. Verder is het slim om op tijd te komen als je zeker wilt zijn van een plek (en kajakken kan natuurlijk wanneer het je uitkomt).

Zelf naar New York om de enige echte New York cheesecake te eten (en die er ook gelijk af te sporten)? Bekijk deze fijne deals van TUI dan even.

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | SPORT | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Cathelijn Paling/Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser